Nieuwbouw

Eerste steenlegging kinderdagverblijf Merksem

Vanaf eind 2012 kunnen 112 kinderen terecht in het nieuwe kinderdagverblijf in de Speelpleinstraat in Merksem. In hetzelfde gebouw zal de nieuwe stelplaats van de groendienst van de stad Antwerpen gehuisvest zijn.
STRABAG Belgium is algemeen aannemer van dit project. Op 26 april 2011 vond de eerstesteenlegging plaats.

Al sinds de aanvang van deze legislatuur is kinderopvang één van de grote prioriteiten in het bestuursakkoord van de stad Antwerpen. Het stadsbestuur stelde een Masterplan Kinderopvang voor dat 21 miljoen euro kost. Hiermee wil de stad een antwoord bieden op het tekort aan kinderopvangplaatsen in Antwerpen. Tegen het einde van de legislatuur moeten er minstens 1000 extra plaatsen gecreëerd zijn voor nul- tot driejarigen, waarvan 500 in stedelijke kinderdagverblijven.

Het nieuwe kinderdagverblijf zal plaats bieden aan 112 kinderen en zal de bestaande peutertuin Parkvilla mee integreren. Het gebouw van de peutertuin wordt overgedragen aan de jeugddienst in Merksem.
Het nieuwe verblijf werd ontworpen door architectenbureau 51N4E als een cirkelvormig paviljoen met een omsloten binnentuin. Het gebouw zal één geheel vormen met het park. STRABAG Belgium zal als algemeen aannemer de realisatie van dit project op zich nemen. AG Vespa treedt op als gedelegeerd bouwheer.

Het kinderdagverblijf in de Speelpleinstraat is één van de nieuwbouwprojecten in een hele reeks. Zo opent eind 2011 de vernieuwde Brabbel in de Regentstraat. Dit voorjaar start nog de bouw van kinderdagverblijf IGLO op Linkeroever (85 plaatsen) en in het najaar wordt de eerste steen gelegd van een nieuw verblijf in de Tweemontstraat in Deurne (64 plaatsen).

Op de foto: Schepen Leen Verbist