Architectuur

Eerste huis van BIG Hualien Residences voltooid

Het meest bergachtige project tot nu toe van BIG, is een complex met vakantiewoningen net buiten Hualien City aan de oostkust van Taiwan. De bouw van het eerste huis is afgerond. Het geheel moet op de ruggengraat van Taiwan lijken, verwijzend naar de bergen in het westen. Het wordt door de Taiwan Land Development Corporation ontwikkeld als een nieuwe wijk die de schoonheid van de omringende natuur respecteert en versterkt. Men wil er bovendien een actief en sociaal leven buiten de stad faciliteren.

De heuvels van Hualien

Het eerste huis, 1000 vierkante meter groot, toont alvast een blik op het leven in de Hualien Residences. De meubels zijn op maat gemaakt door KiBiSi. De indeling is efficiënt en de vorm van de woonst kenmerkt zich door smalle daken die bedekt zijn met planten. Ze suggereren het idee van een heuvel.

"De Hualien Residences zijn een pragmatische en utopische poging om de ecologische kwaliteiten van de natuur niet te laten opslokken door stedelijke ontwikkeling, maar ze net uit te breiden en te versterken. Waar de Spanjaarden manieren vonden om huizen en steden te bouwen op het poreuze gesteente van de lokale bergen in Guadix, construeert men in Taiwan nu stadsgezichten van bewoonde hellingen," zegt BIG-oprichter Bjarke Ingels.

Lees verder op Architectura

Ook interessant