Nieuwbouw

Eerste drijvende woning New Orleans klaar

De eerste drijvende woning voor het project Make It Right van acteur Brad Pitt in New Orleans is opgeleverd. Het Float House van architectenbureau Morphosis kan 3,5 meter meestijgen met het water wanneer er een vloed als tijdens de orkaan Katrina komt. Daarnaast is het bouwwerk duurzaam en betaalbaar.

Het concept is door het bureau in samenwerking met afstudeerders van de universiteit van Californië (UCLA) ontwikkeld. Het team verrichtte studie naar het gedrag van overstromingen, de sociale en culturele historie van New Orleans en de ecologie van de Mississippi-delta.

De ontwerpers bedachten daarop een voor New Orleans typerend huis op een voetstuk, waarin een soort chassis verborgen zit. Wanneer het gebied weer getroffen zou worden door een overstroming, werkt dit onderstel als een vlot dat de woning een aantal meters laat stijgen.

Hoewel het de bewoners niet wordt aangeraden tijdens een orkaan in het huis te verblijven, is het tevens zo ontworpen dat het minimale schade zal oplopen door het natuurgeweld.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant