Interieur

Eerste Muuto-shop ter wereld opent in Mechelen

Eerste Muuto-shop ter wereld opent in Mechelen
In het centrum van Mechelen heeft Interieurkabinet op 6 juni de allereerste Muuto Shop geopend. De volledige collectie van het Scandinavische designmerk zal er te verkrijgen zijn. Een primeur, want nergens anders ter wereld biedt een winkel alle producten van Muuto aan. De allereerste Muuto Shop, waar je de volledige collectie van het Scandinavisch designmerk kunt kopen, bevindt zich midden in het boomende centrum van Mechelen. Initiatiefnemer is woonspecialist Interieurkabinet.

“In september 2013 spraken we de oprichters van Muuto - Peter Bonnen en Kristian Bygre - in Parijs op Maison & Object over een eventuele samenwerking. Toen Muuto ons prachtige pand zag, was de deal snel beklonken”, vertelt Heidi Van Sebroeck van Interieurkabinet. De winkel grenst aan het voormalige Loretteklooster en is vrijdag 6 juni open gegaan voor het grote publiek.

Het verhaal van Muuto

>Eerste Muuto-shop ter wereld opent in MechelenHet jonge Scandinavische merk Muuto werd in 2006 opgericht door Kristian Bygre en Peter Bonnen. Met dit project begaven de twee vrienden - vroeger respectievelijk bedrijfskundige en econoom - zich op onbekend terrein. Onder de slogan New Nordic Design wilden ze de Scandinavische designtraditie een nieuwe injectie geven. Muuto, Fins voor ‘nieuwe perspectieven’, was geboren.

Kirstian en Peter werken vooral samen met jonge Scandinavische designers, waardoor hun collectie net dat tikkeltje anders is. Door bewust in te zetten op kwaliteit, duurzaamheid en goede materialen, en door hun scherpe oog voor trends, kent het Scandinavische merk ondertussen een groot succes. “Hoewel we clean design brengen, is onze collectie niet kil. We proberen vooral mensen in het hart te raken”, zegt Peter Bonnen.

In het begin richtte het merk zich vooral op verlichting en accessoires. “Een winkel heeft altijd wel ruimte voor een gekke vaas of een lamp”, zegt Peter. Een van de bestsellers van het merk is hanglamp E27 die in verschillende kleuren beschikbaar is. Toen de kleinere items een succes werden, vonden ook de grotere formaten en de meubelstukken hun weg naar de winkels. Een goed voorbeeld daarvan is het populaire wandkastsysteem Stacked.

Maar nergens ter wereld was de volledige collectie van Muuto op één plek verkrijgbaar. Tot nu dus.

Muuto x Interieurkabinet

Eerste Muuto-shop ter wereld opent in MechelenToen Interieurkabinet Muuto enkele jaren geleden op Maison & Object in Parijs ontdekte, was het liefde op het eerste gezicht. “De mix van modern, strak en warm sprak ons onmiddellijk aan. Ook de creative storytelling van het merk, de manier waarop de producten verpakt worden en de marketing vinden we top”, vertelt Heidi. “Doordat Muuto een totaalconcept biedt met zowel accessoires als meubels, besloten we de ontwerpen op te nemen in ons assortiment.” Naast Muuto verkoopt Interieurkabinet in hun andere shop ook nog merken als Hay, B by Indera, And Tradition, PUNT, Ferm Living, Brokis en GAN.

Vorig jaar sprak Interieurkabinet Muuto aan over een nieuwe samenwerking. “Het liep een beetje volgens het principe ‘eerst komt, eerst maalt’”, zegt Heidi met een knipoog. “Wij stelden Peter en Kristian voor om een shop te openen in Mechelen, en zij hapten toe.” Dat Muuto voor België koos, heeft alles te maken met het feit dat de interieurmarkt in België hotter is dan ooit.

Muuto in Mechelen

Mechelen, een stad in volle groei gelegen tussen Antwerpen en Brussel, bleek een goede keuze. “Kristian en Peter waren beiden gecharmeerd door het pand en de stad. Muuto hecht vooral belang aan sfeer en beleving, meer dan aan de ligging in een hoofdstad of hoofdstraat”, legt Heidi uit. Mechelen trekt de laatste tijd bovendien veel jonge ondernemers aan. “Muuto weet dat we het groots zien, en niet zomaar even winkeltje willen spelen”, besluit Heidi glimlachend.

Ook interessant