Interieur

Deense designmerk Hay opent eerste store in België

Deense designmerk Hay opent eerste store in België
Na Kopenhagen, Oslo, München en Amsterdam opent het snelgroeiende Deense designmerk op 3 oktober 2013 zijn eerste brandstore én showroom in België. Niet toevallig werd Antwerpen - de Belgische modestad bij uitstek - gekozen om de eerste HAY-shop te huisvesten. Bij HAY Antwerpen zullen de collecties van het merk verkocht worden en kan zowel de particulier als de professional terecht. De nieuwe winkel wordt gevestigd aan de Ijzerenwaag 12a in Antwerpen. Binnenkort krijgt u via Bouw & Wonen meer informatie over deze nieuwe winkel.

Hay werd in 2002 opgestart door de Deen Rolf Hay, die lokale designtradities uit de jaren vijftig en zestig in een hedendaagse context wilde laten herleven. In 2009 maakte het merk zijn debuut op de Belgische markt, toen Espoo het aanbod van de onderneming opnam in zijn collectie van Scandinavische meubelen in zijn Antwerpse winkel.

Een jaar later kwam er ook een verkooppunt in Gent bij in de woonwinkel van het inrichtingsbureau A First Luxe, waar het hele gamma van het Deense merk werd aangeboden. Nu komt daar een Antwerpse flagshipstore bij, die het bedrijf meer uitstraling moet geven in ons land.

Het wordt amper de achtste eigen Hay-winkel ter wereld: in Denemarken baat Hay drie winkels uit, in Noorwegen heeft het concern één eigen verkooppunt en in Duitsland werd recentelijk het derde filiaal geopend. Daarnaast werkt het bedrijf wereldwijd met dealers.