Vastgoed

Een volledig geïnstalleerd bad in 10 minuten

Met de nieuwe VILBOX badpanelen biedt Villeroy & Boch een gebruiksklaar systeem aan dat de montage, installatie en betegeling van rechthoekige en zeshoekige badkuipen aanzienlijk vereenvoudigt. VILBOX is een badkuipondersteuning die bijzonder eenvoudig af te meten en snel te monteren is. Bovendien kunnen de panelen onmiddellijk worden gedecoreerd en dat allemaal in amper 10 minuten ! Dankzij het nieuwe VILBOX systeem voor een uitzonderlijk snelle installatie, besparen installateurs enorm veel tijd en wordt hun werk aanzienlijk vereenvoudigd.

Hoe wordt VILBOX geïnstalleerd ?

Eerst moeten, rekeninghoudend met de dikte van de tegels, de afmetingen van de badkuip op de panelen worden aangeduid. Die panelen van 30 mm dikte bestaan, in het midden, uit hard geëxtrudeerd polystyreenschuim dat aan weerszijden bedekt is met glasvezels en synthetische mortel. Men zaagt de panelen volgens de gewenste afmetingen. Vervolgens kunnen de panelen in een handomdraai in elkaar worden gezet en kan de badkuip op het onderstel worden geplaatst. De panelen kunnen eventueel ook rond de badkuip worden geplaatst en vervolgens ingekort naargelang de juiste hoogte.

Alle panelen schuiven dankzij een kliksysteem met groeven makkelijk in elkaar. Ze worden met mastiek en lijm bevestigd en met schroeven gestabiliseerd.

Vervolgens kan men de VILBOX opnieuw rechtop zetten en ze op de vloer vastzetten met mastiek en lijm. Eventuele oneffenheden van de grond worden met mortel gelijkgemaakt. Na lijm aangebracht te hebben aan de bovenzijde van de panelen, installeert en stabiliseert men op eenvoudige wijze de badkuip – tegen een muur of op een blok. Ten slotte snijdt men het onderhuidsluik af met een stanleymes terwijl men de afmetingen aan het raster aanpast, verbindt men het bad, en lijmt men het onderhuidsluik opnieuw. Eens de voegen gesiliconiseerd zijn, kunnen de waterdichte en vochtigheidsbestendige panelen betegeld worden.

Vilbox leent zich perfect voor producten met smalle vlakken, zoals de Squaro, Cetus of Pavia badkuipen van Villeroy & Boch. Bovendien wordt het systeem uiterst compact verpakt in een karton van ongeveer 10 cm dikte, dat makkelijk te vervoeren, te hanteren en op te slaan is. U vindt meer informatie op www.villeroy-boch.com

Over Villeroy & Boch :

Villeroy & Boch heeft haar hoofdkantoor in Mettlach, Duitsland en telt 24 productiecentra in 12 Europese landen, Mexico en Thailand. Haar productgamma is samengesteld uit de drie segmenten Bath & Wellness, Tableware en Wandtegels. Het beursgenoteerde bedrijf stelt ongeveer 10.000 mensen tewerk. Dankzij haar 260 jaar ervaring, is Villeroy & Boch vandaag een Europees Lifestyle merk, actief in 125 landen.