Een verhuisfirma kiezen? Hierop moet je letten

  BE   Bron: Logic-Immo
Bij een verhuis komt heel wat kijken. Om alles vlot te laten verlopen kan het noodzakelijk zijn om een beroep te doen op een professionele verhuisfirma. Maar waar moet je op letten als je op de Grote Dag niet voor verrassingen wil komen te staan? Ontdek hier hoe je het best een verhuisfirma kiest.

Als je beslist om de hulp van een verhuisfirma in te roepen, moet je op één ding goed letten: zorg ervoor dat je altijd kiest voor een erkend verhuizer. Dat zijn verhuisfirma’s die erkend zijn door de Belgische Kamer der Verhuizers (BKV) en die garanties bieden op het vlak van kwaliteit. Op de website van de BKV kun je makkelijk een erkend verhuizer in jouw streek zoeken. Erkende verhuizers zijn te herkennen aan dit logo.

Neem tijdig contact op met een verhuisfirma

Wacht niet te lang met het zoeken van een geschikte verhuisfirma. Zeker in de zomer hebben ze het vaak erg druk. Pols dan ook het liefst drie of vier maanden voor je verhuizing naar hun beschikbaarheid. Verhuis je niet in de zomer? Dan volstaat het meestal om een maand op voorhand te reserveren. Plan ook tijd in om met de verhuisfirma een bezoek aan je woning te brengen zodat ze het werk beter kunnen inschatten.

Maak goede afspraken

Laat op voorhand duidelijk vastleggen wat er wel en niet in de service van de verhuisfirma is inbegrepen. Biedt de firma bijvoorbeeld in- en uitpakdiensten? Is er een verzekering tegen beschadigingen voorzien? Wordt alles naar boven gebracht of op het gelijkvloers afgeleverd?

Vraag een gedetailleerde offerte en bespreek wat aangerekend wordt als extra kosten.

Hoe een verhuisfirma kiezen?

Je doet er goed aan om contact op te nemen met drie of vier verhuisfirma’s. Vraag hen allemaal om een offerte en zorg ervoor dat je makkelijk de totaalprijzen kunt vergelijken.

Houd bij je keuze niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de geboden service en met de betrouwbaarheid. Ga zeker ook af op het advies van kennissen die al met de firma’s in kwestie gewerkt hebben. Vaak kan dit van doorslaggevend belang zijn bij het maken van een definitieve keuze.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo