Verbouwen

Een ongeval tijdens je verbouwing, wat nu?

Een ongeval tijdens je verbouwing, wat nu?
Een verbouwing is natuurlijk nooit risicovrij. Er wordt gewerkt met zware machines en materialen die we over het algemeen niet vaak in handen hebben. Ook tijdens een verbouwing ligt een ongeluk dan ook zeker in een klein hoekje! Het is natuurlijk geen situatie die we ons graag voorstellen, maar helaas wel één waar we rekening mee dienen te houden. In deze blog vertellen we je meer over wat je moet doen nadat je een ongeval hebt gehad tijdens je verbouwing.

Verzekering

Na een ongeval is het raadzaam om eerst de verzekering te raadplegen. Als het om een door jezelf veroorzaakt ongeval gaat, dan dien je je eigen verzekering te raadplegen. Als het ongeval door een ander is veroorzaakt, dan kun je vaak de wettelijke aansprakelijksverzekering van de veroorzaker aanspreken. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een verzekeraar aan te spreken over het ongeval dat heeft plaatsgevonden. Hoe eerder de verzekeraar op de hoogte is gesteld van het voorval, hoe sneller je ook een mogelijke vergoeding zult krijgen. Daarnaast is de slagingskans op een betaling groter als het voorval sneller gemeld wordt. Het voorval kan dan namelijk nog zo gedetailleerd mogelijk beschreven worden.

Zorg achteraf

Als je lichamelijk letsel overhoudt aan het ongeval tijdens je verbouwing is het belangrijk om zo snel mogelijk de benodigde zorg te verkrijgen. Als het ongeval heel ernstig is, dan dien je zo snel mogelijk de eerste hulp te bezoeken. Als het ongeval niet heel heftig van aard is, dan kun je ook prima in de navolgende dagen de huisarts bezoeken. Wanneer de pijn wel aanwezig is, maar niet storend pijnlijk is, dan kun je vaak ook kiezen voor zelfzorg. Als je bijvoorbeeld je knie verrekt hebt kun je ervoor kiezen om met een kniebrace te lopen. Na verloop van tijd dient de pijn wel vanzelf weg te gaan. Als de pijn toch blijvend blijkt te zijn, dan kun je die afspraak met de huisarts beter wel inplannen. Het voordeel van zelfzorg in de vorm van kniebraces is dat het in ieder geval geen kwaad kan. Wanneer achteraf toch meer zorg nodig bleek te zijn dan zelfzorg, hebben de kniebraces de schade in de tussentijd in ieder geval kunnen beperken.

Ook interessant