Een nieuwe hoekbank: 5 tips voor het kopen van de juiste bank

Bron: Bouw & Wonen
Een nieuwe hoekbank: 5 tips voor het kopen van de juiste bank
Het is geweldig leuk om op zoek te gaan naar een nieuwe hoekbank voor je huis. Er is enorm veel keuze en dat maakt het mogelijk om met veel van je wensen rekening te houden. Een hoekbank biedt vele voordelen, zoals optimaal zitcomfort, meerdere zitplaatsen, knusse uitstraling en is multifunctioneel. Het enige nadeel is dat een hoekbank nogal veel ruimte in beslag neemt. Je hebt echter in een kleine woonkamer geen andere zitplaatsen meer nodig. Als je van plan bent om een nieuwe hoekbank te kopen, komen onderstaande 5 tips je goed van pas. Er zijn namelijk wel een aantal aandachtspunten om op te letten. Houd je daar rekening mee dan geniet je de komende jaren van een fantastisch zitmeubel.

1. Bepaal de maximale afmetingen van je nieuwe hoekbank

Hoekbanken zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar en in verschillende formaten. Om optimaal plezier te beleven aan je nieuwe hoekbank is het belangrijk om de afmetingen te bepalen. Daarom geeft Seats and Sofas je tips over hoe je de afmetingen het beste bepaalt. Dat doe je door eerst te meten welke ruimte je woonkamer te bieden heeft. Daarbij dien je minimaal 40 cm ruimte tussen de bank en tafel over te houden en 60 tot 80 cm loopruimte. Vervolgens neem je ter controle de rolmaat mee naar de showroom van Seats and Sofas.

2. Stel het aantal gewenste zitplaatsen vast

Naast de maximale afmeting van de hoekbank is het belangrijk te weten hoeveel zitplaatsen je wenst. Indien de hoekbank het enige zitmeubel is, dient er wel plaats voor iedereen in je huishouden te zijn. Combineer je de bank met andere zitmeubels dan is het aantal zitplaatsen op de hoekbank daar eventueel mee te verminderen.

3. Let op het materiaal (leer of stof)

Heb je kinderen of huisdieren? De kans op knoeien op je nieuwe hoekbank is dan groter. Daarom is het belangrijk op het materiaal te letten. Een leren hoekbank is wat dat betreft ideaal, want op leder maken vlekken namelijk minder kans. Komt er veel licht in je woonkamer binnen? Kies dan niet voor katoen, want de kleur vervaagt door het felle zonlicht sneller.

4. Kies de perfecte kleur

Een nieuwe hoekbank gaat jarenlang mee. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen die je na een aantal jaar ook nog mooi vindt. Kies je een opvallende trendkleur dan ben je daar misschien sneller op uitgekeken in vergelijking met een neutrale kleur. Zit je vaak in een spijkerbroek op de bank? Kies dan niet voor hoekbank in een te lichte kleur.

5. Houd rekening met je lengte

Het is bij het kopen van een nieuwe hoekbank belangrijk om met je lengte rekening te houden. Als je wat langer bent, is de diepte van het zitvlak een belangrijk punt om rekening mee te houden, maar de hoogte van de rugleuning eveneens. Als je gaat zitten op de bank tegen de rugleuning dan moeten je voeten stevig op de grond staan. Is dat het geval dan heeft het zitvlak de juiste diepte.

5 tips voor het kopen van de juiste bank

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo