De vijf voordelen van een hoekbank

2 november 2020 Bron: Bouw & Wonen
De vijf voordelen van een hoekbank
Wat is er belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe bank? Als je op een luie zondagmiddag op de bank een boek wilt lezen, TV wilt kijken of wat keuvelen met de rest van het gezin, wil je natuurlijk in de eerste plaats dat iedereen comfortabel kan zitten. Bovendien moet deze bank als centrum van het huis ook een weerspiegeling zijn van de sfeer van de rest van het huis. Het moet uitnodigend zijn en niet te druk. Het moet dus vooral rust uitstralen, want de rest van het leven is al stressvol genoeg.

Optimalisatie van de beschikbare ruimte

Een hoekbank is veel groter dan een andere bank, maar het is ervoor gemaakt om de ruimte van de zitkamer zo optimaal mogelijk te benutten. Zo beschik je over het maximaal aantal zitplaatsen in de beschikbare ruimte.

Zacht of hard?

De zitting van de hoekbank kan zacht of hard zijn. Dat is naar ieders smaak. De keuze zal ook afhangen van het gebruik. Om meer rechtop te zitten kan je kiezen voor de hardere kussens, om meer door te zakken en lekker te luieren kan je opteren voor de zachtere variant. Hoekbanken zijn meestal ook groot en comfortabel genoeg om op te slapen. Heb je een onverwachte logé, haal je wat lakens, kussens en dekens tevoorschijn. Op die manier tover je de bank in een handomdraai om tot een extra slaapplaats.

Indeling van de ruimte

De hoekbank kan ook gebruikt worden om de woonkamer onder te verdelen. De bank fungeert dan als een soort gevoelsmatige afbakening waarbinnen je heerlijk kan cocoonen. Het breekt de grote ruimte die een living vaak is. En met de nodige accessoires tover je de ruimte zo om tot een gezellig nestje.

Rust in de woning is rust in je hoofd

Hoewel verschillende banken ook leuk zijn, geeft 1 mooie hoekbank een veel rustigere uitstraling aan de woonkamer. Zo heb je niet de neiging om extra bijzettafeltjes met nog meer spulletjes tussen de banken te zetten, waardoor het geheel al snel heel druk kan aanvoelen. De bank is op zichzelf een mooie blikvanger en zonder drukke spulletjes eromheen voel je je onmiddellijk heel zen. Ga je een hoekbank kopen, kies dan bij voorkeur een exemplaar in een vrij sobere kleur, omdat het over een groot stuk gaat. Anders gaat het al snel overheersen in de woning. Ten slotte wil je een bank toch voor meerdere jaren kunnen gebruiken. Als je dan een heel modieuze, felle kleur kiest, zou het kunnen dat je het snel beu wordt. Het is eerder aan te raden met accessoires in leuke kleurtjes te werken, zoals kussens of dekentjes. Deze zullen de ruimte dan mooi opfleuren en bovendien kan je de accessoires mee laten veranderen met de seizoenen. Zo heb je altijd een mooi en bij de tijds interieur zonder regelmatig een nieuwe bank te moeten kopen. Accessoires zijn tenslotte een pak goedkoper om af en toe te vervangen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo