Badkamers

Een douchewand, modern voor elke badkamer

Een douchewand, modern voor elke badkamer
Foto: Saniweb.nl
Een douchewand is onmisbaar in jouw badkamer. Het voorkomt dat de rest van de badkamer nat wordt terwijl jij staat te genieten van een heerlijke douchebeurt. Bovendien zorgt een douchewand voor een moderne uitstraling in elke badkamer. Op inspiratiejacht voor een douchewand? In dit blog zetten we aantal mogelijkheden en voordelen voor je op een rijtje.

Douchewand: voor het creëren van ruimte in de badkamer

Een douchewand maakt het fijn en eenvoudig om in en uit de douche te stappen. Tevens hoef je geen gebruik te maken van de douchedeur. De meeste douchewanden zijn gemaakt van glas. Glazen douchewanden zijn sterk, niet snel breekbaar en ideaal als je een gevoel van ruimte in de badkamer wilt creëren. In tegenstelling tot douchecabines, bestaan glazen douchewanden uit een strakke glazen plaat. Hierdoor zijn er geen hoeken waar vuil zich kan ophopen, waardoor je een glazen douchecabine een hygiënische oplossing is.

Tegenwoordig worden glazen douchewanden veel geplaatst als vrijstaande glazen douchewand voor inloopdouches. Maar je kunt ze ook perfect als glazen wandbekleding van de douche of het bad gebruiken. Dit is ideaal als je een nieuwe inloopdouche wilt plaatsen zonder dat je de oude tegels dient te verwijderen. Zoek je nog andere manieren om een inloopdouche helemaal af te maken? Plaats van een regendouche. De diameter van een regendouche is vaak groter dan bij een normale douchekop en zorgt dus voor extra comfort.

Acryl douchewanden: alternatief voor een douchewand van glas

De meest gekochte variant douchewand is een douchewand van glas. Een alternatief voor een douchewand van glas is een acryl douchewand. Evenals douchewanden van glas, zijn acryl douchewanden oersterk en zullen niet snel breken. Acryl douchewanden zijn gemaakt van acrylblad, waardoor de hele doucheruimte een mooi geheel uitstraalt. Een ander voordeel van een acryl douchewand is dat deze goedkoper is in aanschaf dan een douchewand van glas.

Douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende systemen, hoogte- en breedtematen. Zo zijn er douchewanden die bestaan uit een enkel scherm, maar ook douchewanden met een schuifwand- of vouwsysteem. Standaard douchewanden zijn ongeveer 2 meter hoog. Hierdoor houd je ruimte over tussen je douchewand en het plafond. Deze ruimte is nodig voor je ventilatiesysteem om de damp die vrijkomt tijdens het douchen goed te kunnen afvoeren.

Onthoud bij het kiezen van de juiste breedtemaat van jouw douchewand altijd: hoe breder de douchewand, hoe kleiner de kans dat water buit de douche komt.
Voor resultaat adviseren we je om de afmeting van het douchescherm in verhouding te laten met de doucheruimte. een mooi

Ook interessant