Wat kunt u verwachten van 2021?

Een dakkapel laten plaatsen in 2021: alle kosten op een rij

22 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
Een dakkapel laten plaatsen in 2021: alle kosten op een rij
Wil je meer ruimte in je woning? Dan is het plaatsen van een dakkapel een goed idee. Het is een vrij eenvoudige constructie waar je geen bouwvergunning voor nodig hebt. Bovendien is het goedkoper dan veel andere zolderverbouwingen. In dit artikel hebben wij de kosten voor een dakkapel in 2021 voor je op een rijtje gezet.

Hoeveel kost een standaard dakkapel in 2021?

Verschillende zaken zijn van invloed op dakkapel prijzen. De kosten hangen onder andere af van het aantal en de grootte van de dakkapel die aan het bestaande dak wordt toegevoegd. Tevens dien je rekening te houden met zaken als de vloerbedekking, isolatie, inrichting en het trappenhuis. Volgens experts kost een standaard dakkapel in 2021 tussen de 4000 en 5000 euro. Dit betreft een afmeting van ongeveer vier meter, dus voor een grotere constructie betaal je uiteraard meer.

Verschillende materialen en hun prijzen

De precieze dakkapel kosten in 2021 zijn afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Kunststof is met een gemiddelde prijs van 4800 euro iets goedkoper dan hout, waarvoor je ongeveer 5000 euro moet betalen. Polyester materiaal is verreweg het duurste. De prijs van dit materiaal ligt boven de 5000 euro, maar daar krijg je wel duurzaamheid, kwaliteit en meer ruimte in je woning voor terug.

Bouwkosten

Het grootste deel van de werkzaamheden aan een dakkapel wordt extern uitgevoerd. Soms dekken aannemers het dak af om het werk te kunnen voortzetten bij slecht weer. Wel moeten je toegang verlenen tot de woning om de vloer aan te passen. Ook zijn er vaak aanpassingen nodig aan het dak om de dakkapel te kunnen bouwen. Daarnaast moeten de muren worden geÔsoleerd. Dergelijke werkzaamheden brengen uiteraard kosten met zich mee.

Moet je een vergunning aanvragen?

Soms hoef je voor een dakkapel geen vergunning aan te vragen. Dit is afhankelijk van de gemeente waar je woont. Informeer hier altijd even naar. Sommige gemeenten hanteren het zogeheten Ďwelstandsbeleidí voor een gebied. Dit heeft betrekking op het uiterlijk van de huizen. Bij gebieden met welstandsbeleid moet je wťl een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel aanvragen.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel?

Hoe lang het plaatsen van een dakkapel duurt is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de grootte van je woning, het weer enzovoort. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een grotere dakkapel plaatsen kost uiteraard meer tijd dan een kleinere constructie. Bovendien duurt het proces langer wanneer je een bouwvergunning moet aanvragen.

Zo hou je de prijs van een dakkapel in 2021 laag

Natuurlijk wil je de kosten voor het plaatsen van een dakkapel zo laag mogelijk houden. Kies daarom in 2021 voor een betrouwbaar en ervaren bouwbedrijf. Vergelijk online verschillende aanbieders bij elkaar. Vraag eventueel ook om tips en ervaringen van mensen in je omgeving die eerder een dakkapel hebben laten plaatsen. Kortom: lees je zoveel mogelijk in en maak aan de hand daarvan een keuze. Op die manier kies je uiteindelijk voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo