Architectuur

Ede Boulevard in Bredene: een kleurrijk uithangbord

Het winkelcentrum Ede Boulevard te Bredene, dat een half jaar geleden werd geopend, is een opvallend winkelcomplex met strakke lijnen ontworpen en voorzien van een in het oog springende kleurencombinatie. Architectenbureau Salens verzorgde het ontwerp.
De kustgemeente Bredene laat zich de laatste vijf jaar opmerken als de snelst groeiende gemeente van Vlaanderen. De winkelmogelijkheden volgden deze trend lange tijd niet, tot de opening van het ‘Ede Boulevard’ winkelcentrum tijdens het eerste weekend van oktober 2010. Achter dit feestelijk moment gingen meer dan zeven voorbereidende jaren schuil.

Het winkelcentrum is het bouwproject van de vennootschap ‘Noort Heye Shopping’ en ontkiemde al in 2003. Aanvankelijk ging het om een 5 hectaren groot terrein met een geplande bebouwde oppervlakte van 18.000 m². Uiteindelijk werden het 3 hectaren met 12.400 m² winkeloppervlakte, verdeeld over 16 verhuurde eenheden. De netto oppervlakte per winkeleenheid werd tot 1.000 m² beperkt, met uitzondering voor een doe-het-zelf zaak, die als gevolg van een verhuizing vanuit een nabijgelegen locatie het dubbele kreeg toebedeeld.

Lees verder op Architectura.be