Duurzaam Bouwen

Ecoworks bouwt 30m² grote groengevel voor Big Blue van Van Marcke

Op 14 november opende Big Blue van Van Marcke in Zaventem de deuren. Het is een uniek informatie- en verkoopscentrum rond energievriendelijke oplossingen voor warmte en water. Een voormalige industriële loods van 1500m2 onderging een renovatie en werd omgebouwd tot een CO2-neutraal gebouw. Om dit te verwezenlijken werd samengewerkt met ervaren leveranciers uit de sector. Ecoworks, een jong innovatief bedrijf uit Overijse zorgde voor de installatie van een groengevel. Het dertig vierkante meter recht opstaand levende kunstwerk illustreert perfect de ambities van Van Marcke met het Big Blue expertisecentrum. Het is tegelijkertijd de grootste binnenshuis gerealiseerde groengevel in België.

Met Big Blue wenst Van Marcke kennis en kunde in zuinige en energievriendelijke technieken voor warmte en water ter beschikking te stellen van iedereen. In mei 2009 werd Ecoworks door Van Marcke gecontacteerd met de vraag om hun nieuwe concept te vervolledigen met een groengevel of verticale tuin. Het plaatsen van een groengevel past namelijk perfect in het plaatje van duurzame oplossingen binnen een woning. Begin augustus 2009 startte de aanleg en het resultaat is vanaf 14 november te bewonderen in het Big Blue expertisecentrum aan de Leuvensesteenweg 390 te Zaventem.

“Met onze groengevels en groendaken proberen we de stad en haar gebouwen in te kleuren” vertelt Lieven Houthoofd, marine-bioloog en partner bij Ecoworks. “We vinden het belangrijk meer natuur aan te moedigen in onze leefwereld. Met groendaken en groengevels kunnen we gebouwen in harmonie opnemen in de omgeving.”

John Kinnen, adviseur en partner bij Ecoworks is positief over dit project: “We zijn bijzonder tevreden met deze realisatie en de samenwerking met Van Marcke. Het biedt Ecoworks een gedroomde referentie voor groengevels. Met deze 30m² grote verticale tuin demonstreren we onze expertise in deze markt.”

Over Ecoworks

Ecoworks werd begin 2007 opgericht door vier vrienden die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Ze richten zich op het aanbieden van ecologisch en duurzaam verantwoorde alternatieven voor water-, milieu- en energiebeheer en dit in de vorm van zwemvijvers, groendaken en groengevels.