Ecowijk De Kiem start verkoop 61 woningen op 22 april

  NL   7 april 2017 Bron: DeJong&Verder
Ecowijk De Kiem start verkoop 61 woningen op 22 april
Bo Gro is een van de woningtypen in ecowijk De Kiem waarvan er 10 worden gebouwd.
Zaterdag 22 april start de verkoop van 61 woningen in de Arnhemse ecowijk De Kiem. Bijna een jaar geleden zijn 10 bouwteams in co-creatie gestart met de vormgeving van deze duurzame buurt. Vijf teams hebben hun ontwerp financieel levensvatbaar kunnen maken. De bewoner wordt betrokken bij ontwerp en inrichting van zijn energieneutrale woning én de inrichting van de wijk. De verkoop start op de ecologische materialenbeurs die De Kiem’s initiator DNA in de Bouw ter gelegenheid van dit feestelijke moment organiseert.

Op zaterdag 22 april wordt grote belangstelling verwacht voor de start van de verkoop in MFC Omnibus, Pallas Atheneplein 2 in Arnhem, tussen 13 en 17 uur. Want voor alle woningen was al veel interesse van potentiële bewoners op 2 informatieavonden in het najaar van 2016. Wie in Arnhem wil wonen in een huis dat zijn eigen energie opwekt, in een autoluwe wijk met veel groen en met gemeenschappelijke tuinen kan op 22 april zijn nieuwe woning uitzoeken en intekenen.

In totaal worden 61 woningen gebouwd: De Ideale Woning, Flexus, E+ Wonen, Bo Gro en het Rode Trap Huis. Van deze laatste woning wordt er slechts één gebouwd waar het (particuliere) bouwteam zelf gaat wonen. De woningen zijn 11 meer dan de aanvankelijk 50 geplande. De Kiem betekent een flinke impuls voor energieneutraal wonen in Arnhem.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo