Algemeen

Eco-beton uit Sint-Truiden blijft innoveren

Al meer dan honderd jaar maakt ecobeton water technologies op de site aan de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden geprefabriceerde betonnen producten. Die producten vinden vanuit Limburg hun weg naar werven in het hele land. Dat een onderneming zo lang overleeft kan alleen door zichzelf steeds weer vraag te stellen en zich aan te passen aan een aldoor veranderende omgeving. Of het nu gaat om een wereldoorlog, een economische crisis, wijzigingen in de wetgeving of verschuivingen in de markt, door de organisatie tijdig en in de juiste richting te doen kantelen en te blijven innoveren, houdt ecobeton water technologies zichzelf meer dan staande en realiseerde het Limburgse bedrijf de voorbije jaren, ondanks de economische en financiële crisis, mooie groeicijfers.

Focus op groen

De voorbije decennia heeft ecobeton water technologies sterk ingezet op milieugerelateerde bouwproducten, met een speciale focus op waterzuivering, recuperatie van regenwater en het terugdringen van verkeersgeluid. Kenmerkend voor de milieusector is dat die sterk gestuurd wordt vanuit de overheid, waarbij de overheid en andere publieke instanties steeds meer taken op zich nemen, maar ook telkens opnieuw weer uitbesteden. In haar wil om relevant te blijven, speelt ecobeton water technologies op die evolutie in door op een verregaande manier samen te werken.

Focus op kwaliteit

Voor handelaars in bouwmaterialen en aannemers geldt voornamelijk de prijs en, dan specifiek voor aannemers, de eenvoud van plaatsing. Maar bij overheidsopdrachten zijn zowel de prijs als de kwaliteit van de aangeboden producten belangrijk. Het is die focus op kwaliteit die bij ecobeton water technologies mee tot de beslissing heeft geleid om de bestaande fabrieksgebouwen en de machines grondig te renoveren en zelfs uit te breiden. Zo is in het gebouw een nieuwe productielijn voorzien voor het maken van ronde en vierkante bekuipingen uit zelfverdichtend beton onder het BENOR-kwaliteitskeurmerk.
De renovatie en de uitbreiding – het gaat om een uitbreiding van 6 000 m2 – is ingrijpend. Ook de werken waren ingrijpend, maar het is dankzij de professionaliteit en het meedenken van de medewerkers van Mathieu Gijbels industriebouw dat de werken in slechts één jaar tijd zijn gerealiseerd en – wat enorm belangrijk is – dat ecobeton water technologies elke dag is kunnen blijven produceren voor haar klanten.

Weg uit de comfortzone

Kwaliteit is belangrijk, maar om zich als bedrijf echt te onderscheiden, durft ecobeton water technologies van de begane paden af te wijken. Durft de Truiense onderneming uit haar comfortzone treden en durft ze een stapje verder te zetten dan haar collega’s doen. Ook in haar samenwerking met de overheid. De competenties die ecobeton water techologies in huis heeft en, belangrijker nog, hoe ze die inzet, bepalen in grote mate het eigen succes.

Ook interessant


Build for Life