Duurzame woningen openen hun deuren in Brussel

  BE   10 november 2017 Bron: Ecobouwers
Duurzame woningen openen hun deuren in Brussel
Foto: Ecobouwers
Ecobouwers Opendeur is een uitzonderlijke gelegenheid om zo’n 40 duurzame woningen in Brussel te bezoeken. Op 11-12 en 18-19 november 2017 zullen eigenaars hun ervaring met ecologisch bouwen en renoveren delen. Deze gratis bezoeken, die worden georganiseerd door de Bond Beter Leefmilieu en écoconso, hebben vorig jaar 650 deelnemers getrokken.

Een herenhuis dat werd gerenoveerd in 4 passieve woningen, een oude wasserij die werd omgevormd tot een lage-energiewoning, de installatie van zonnepanelen... Tijdens Ecobouwers Opendeur kom je alles te weten over duurzaam bouwen en renoveren gedurende twee uitzonderlijke weekends, op 11-12 en 18-19 november e.k. De eigenaars maken het mogelijk hun afgewerkte of in uitvoering zijnde project gratis te bezoeken.
Maak kennis met de projecten per gemeente op www.ecobatisseurs.be/nl

Ervaringen delen

Ecobouwers Opendeur wordt sinds 2013 door de Bond Beter Leefmilieu en écoconso georganiseerd en stelt een originele kennismaking met de woning voor: de bouwheren ontvangen zelf de bezoekers, al dan niet vergezeld van hun architect, aannemer of installateur. Ze delen hun ervaringen en beantwoorden zeer concrete vragen over hun keuzes inzake energie, isolatie, verwarming of het gebruik van natuurlijke materialen, de problemen waarmee ze werden geconfronteerd en de oplossingen.

De energiefactuur verlagen en actie ondernemen voor het klimaat

In Brussel vertegenwoordigt de sector van de woningen meer dan 40% van het energieverbruik en is de verwarming van gebouwen verantwoordelijk voor 70% van de uitstoot van broeikasgassen. Duurzaam bouwen of renoveren is dus van cruciaal belang om de impact van de bouwsector op het leefmilieu te verminderen en tegelijkertijd de energiefactuur te verlagen: gemiddeld 60% lager dan die van een gemiddeld gezin.
Daarom wordt deze actie ondersteund door Leefmilieu Brussel. De Brusselse milieu- en energieadministratie herinnert eraan dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dit jaar een budget van 22 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor premies met een prioriteit voor audit, isolatie en verwarming.

Interesse?

Wil u duurzame woningen in Brussel bezoeken? Kijk welk project u wil bezoeken en schrijf u in op www.ecobatisseurs.be.
De rondleidingen in kleine groepjes duren ongeveer anderhalf uur.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo