Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect 2017 verwelkomt 25.000 bezoekers

  BE   25 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect 2017 verwelkomt 25.000 bezoekers
Toekomstige bouwers en verbouwers zijn er dit weekend massaal op uit getrokken voor de 18de editie van Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Het openhuizenweekend bracht dit weekend 25.000 bezoekers op de been. Het centrale thema dit jaar was ĎCreatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreidingí.

Naar jaarlijkse gewoonte leverde Mijn Huis Mijn Architect met 125 woningen een staalkaart van de moderne architectuur in Vlaanderen. Een initiatief dat door de duizenden bezoekers werd gesmaakt.

Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreidingí

De rode draad van Mijn Huis Mijn Architect dit jaar is 'Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreiding'. Deze twee begrippen worden steeds belangrijker voor onze manier van bouwen ťn wonen. Demografische evoluties, betaalbaarheid en mobiliteit inspireren architecten om creatiever om te gaan met de ons omringde ruimte.

Inbreiding is het verdichten van de bestaande dorps- of stadskern door het toelaten van bijkomende woonentiteiten binnen de bebouwde omgeving. Projecten die comfortabel, kwaliteitsvol en duurzaam wonen in een stedelijke context mogelijk maken, staan extra in de kijker. Uitbreiding betekent bijkomende woonvolumes creŽren door de bouwdiepte te optimaliseren of door de hoogte in te gaan, denk maar aan een extra bouwlaag.

Mijn Huis Mijn Architect 2017 verwelkomt 25.000 bezoekers

ďMet het thema ĎCreatief met ruimteí willen we ook een blik werpen naar de toekomstĒ, aldus Marnik Dehaen, voorzitter van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten. ďVlaanderen is een aaneenschakeling van woonkernen, industriezones en lintbebouwing en raakt stilaan volgebouwd. Open ruimte in onze directe leefomgeving wordt schaarser en raakt steeds meer versnipperd. Om het tij te keren moeten we anders en doordachter omspringen met de ruimte rondom ons en openstaan voor nieuwe woonideeŽn. De aangekondigde betonstop is alvast een stap in de goede richting. Maar er is nog veel meer nodig om de tanker van koers te doen veranderen.Ē

Architectuur om te ontdekken

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect liet de bezoeker proeven van tal van inventieve, innovatieve en kwaliteitsvolle woonideeŽn, stuk voor stuk gerealiseerd door architecten die de uitdaging met veel lef en creativiteit zijn aangegaan. Woningen waar elke centimeter doordacht werd benut. Mijn Huis Mijn Architect vormt een unieke gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met een brede waaier aan woonconcepten. Bezoekers kunnen niet alleen informatie en inspiratie opdoen voor hun toekomstige (ver-)bouwproject, maar ook in dialoog gaan met de architect achter het project.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo