Mijn Huis Mijn Architect

Dit weekend zwaaien 125 creatieve ruimtes hun deuren open

  BE   22 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Dit weekend zwaaien 125 creatieve ruimtes hun deuren open
Fotograaf: © Luc Roymans
Tijdens het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect op 23 en 24 september openen 125 woningen in Vlaanderen en Brussel hun deuren voor het grote publiek. Wie bouw- of verbouwplannen koestert, of gepassioneerd is door hedendaagse architectuur, kan er gratis tal van inspirerende ruimtes ontdekken en kennismaken met de architect achter het project.

Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad, brengt een brede waaier aan woonconcepten: nieuwbouwprojecten, verbouwingen, meergezinswoningen, rijhuizen, vrijstaande woningen, … Bezoekers kunnen proeven van tal van inventieve, innovatieve en kwaliteitsvolle woonideeën, stuk voor stuk gerealiseerd door architecten die de uitdaging met veel lef en creativiteit zijn aangegaan.

Toekomstige bouwers kunnen niet alleen informatie en inspiratie opdoen, maar ook in dialoog gaan met de architect achter het project. Zij nemen bezoekers dan ook heel graag mee op ontdekkingsreis.

Beleef het nieuwe wonen
Inbreiding en uitbreiding staan centraal

Het centrale thema van Mijn Huis Mijn Architect dit jaar is 'Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreiding'. Deze twee begrippen worden steeds belangrijker voor onze manier van bouwen én wonen. Demografische evoluties, betaalbaarheid en mobiliteit inspireren architecten om creatiever om te gaan met de ons omringde ruimte.

Inbreiding is het verdichten van de bestaande dorps- of stadskern door het toelaten van bijkomende woonentiteiten binnen de bebouwde omgeving. Projecten die comfortabel, kwaliteitsvol en duurzaam wonen in een stedelijke context mogelijk maken, staan extra in de kijker. Uitbreiding betekent bijkomende woonvolumes creëren door de bouwdiepte te optimaliseren of door de hoogte in te gaan, denk maar aan een extra bouwlaag.

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect praktisch

Datum: zaterdag 23 en zondag 24 september, van 14u tot 18u
Locatie: Vlaanderen en Brussel
Initiatiefnemer: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Je dient je wel vooraf te registeren op de website. Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo