Duurzaam M House by LIAG in gebruik

  NL   16 november 2015 Bron: Liag
Duurzaam M House by LIAG in gebruik
Ben Aarts Fotografie
Voor een particuliere opdrachtgever heeft LIAG een ontwerp gemaakt van een duurzame villa. Het ontwerp heeft een eenduidige omkadering (in Western Red Cedar) van alle functies waar keuken en zwembad als erkers uitsteken. De energievoorziening is geregeld met een WKO installatie en er liggen 78 PV-cellen op het dak. Het hoofdvolume zweeft over het helmgras en boven de tuin aan de achterzijde. De gevel springt in voor de ontbijtpatio met zicht op het kanaal waar veel schepen langskomen. Het terras aan de achterzijde sluit aan bij de woonkamer waarvan de gevel geheel opengeschoven kan worden.

Met hangende kasten die als wandpanelen te verschuiven zijn krijgt het huis andere indeling, plekken en sferen. De keuken kan afgesloten worden van de woonkamer, maar kan ook als open keuken gebruikt worden. Het werkgedeelte kan indien gewenst als een afgesloten kantoorruimte afgescheiden worden van het woongedeelte.

In de ruimte onder het huis is een carport gemaakt waarmee het voorrijden eenvoudig wordt. In de sokkel zijn bergingen en slaapkamers opgenomen.

Het zwembad heeft een aparte installatie en wordt verwarmd met lucht. Elektriciteit wordt opgewekt met 78 zonnepanelen. De panelen liggen onder een hoek van 10 graden op het dak, zodat deze niet zichtbaar zijn vanaf de straat.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo