Ventilatie

DucoGrille NightVent scoort in Frankrijk

De DucoGrille NightVent is uitgeroepen tot een van de tien laureaten ‘innovatieve producten’ door de toonaangevende Franse vakbeurs MétalExpo/Equip’Baie. Dit glasvervangend ventilatieluik van Duco Ventilation & Sun Control is een perfect alternatief om het binnenklimaat van een gebouw via ‘ventilatieve koeling’ op een natuurlijke manier beheersbaar te houden.

MétalExpo/Equipbaie (18/11 - 21/11, Porte de Versailles Parijs) is dé vakbeurs voor de nieuwste trends op het gebied van hang- en sluitwerk en metaal in Frankrijk en wordt mee georganiseerd in samenwerking met de Franse metaalunie. Dit jaar ging een vakjury, bestaande uit onder meer journalisten en vakverenigingen, op zoek naar tien innovatieve producten die tijdens de beurs aan het grote publiek getoond worden. De DucoGrille NightVent zal dan ook een prominente plaats krijgen op het innovatieplein aan de ingang van MétalExpo/Equip’Baie.

Het glasvervangend, gemotoriseerd ventilatieluik (voor glasdiktes van 24 tot en met 48 mm) verdient tijdens de beurs op de stand van Duco (hal 1, stand J38) dan ook de nodige aandacht.

Efficiënte afkoeling

Het ventilatieluik bestaat uit één module, maar bevat wel twee essentiële onderdelen. Van buitenaf wordt de DucoGrille NightVent afgeschermd door een raamrooster met geperforeerde lamellen die dienstdoen als insectenwering. Optioneel kan er ook een RVS-insectenwering voorzien worden van 2,3 x 2,3 mm. Bovendien werd het rooster aan de geldende Europese regelgeving getoetst door middel van intensieve testen op het vlak van wind- en waterwerendheid. Daarnaast is het ook mogelijk om het buitenrooster in een vandalismeveilige of inbraakwerende uitvoering te verkrijgen. Zo kan het ventilatieluik op gelijk welk tijdstip geopend worden, ook al is er niemand aanwezig.

Het geïsoleerde, compleet vlakke, en esthetisch geraffineerde binnenpaneel zorgt voor een moeiteloze integratie in het interieur. Bovendien zorgt de akoestische demping er voor dat de thermische waarde van het ventilatieluik vergelijkbaar is aan dat van een gesloten raam.

Dankzij het grote debiet (tot 369 l/s*m²) leent dit product zich uitstekend voor een efficiënte koeling van om het eender welk gebouw. Bovendien kan een intelligente sturing op basis van CO2- en temperatuurmeting het ventilatieluik open/dicht sturen wanneer nodig én kan het gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem (GBS).

Ook interessant