Ventilatie

Duco ventilatieroosters geven voldoende ventilatie

Duco ventilatieroosters geven voldoende ventilatie
Als u bezig bent met het bouwen van een huis of er staat een ingrijpende verbouwing in de planning, dan zijn een paar punten waar u vooraf rekening mee dient te houden. Een van deze punten is dat u zorgt voor voldoende in huis. Een goede woningventilatie zorgt voor dat voldoende frisse lucht in huis heeft maar ook dat een teveel aan vocht en slechte luchtbestanddelen goed worden afgevoerd. Er zijn wettelijke vereisten die aan woningventilatie gesteld worden. Deze eisen zijn over het algemeen terug te vinden in het bouwbesluit. Als u besluit over te gaan op onder andere ventilatieroosters, kijk dan eens naar Duco ventilatieroosters.

Waar moet een ventilatieroosters aan voldoen?

Er zijn veel mogelijkheden voor een schone lucht in huis waarbij u kunt kiezen voor een mechanische of natuurlijke ventilatie. De luchtsnelheid in het leefgebied in uw huis mag niet hoger zijn dan 0,2 m/s. Dit kunt u terugvinden in het Bouwbesluit. Deze luchtsnelheid zorgt voor een aangename woonomgeving. Duco fabriceert ventilatieroosters in verschillende maten die van zeer goede kwaliteit zijn en die bovendien aan alle wettelijke vereisten voldoen. Voor een goede ventilatie tussen de afzonderlijke ruimtes in huis, kunt u kiezen voor ventilatieroosters in alle deuren. De meeste ventilatieroosters worden geplaatst in het glas van uw ramen, maar Duco levert ook ook ventilatieroosters die u in de kozijnen kunt aanbrengen. Alle ventilatieroosters worden geheel op maat gemaakt, zodat u optimaal geniet van de ventilatie.

Bijzondere Duco ventilatieroosters

In het assortiment van Duco zijn ook speciale ventilatieroosters verkrijgbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld behoefte hebben aan speciale brandwerende ventilatieroosters voor uw huis of kantoor. Dit rooster wordt dan meestal op het glas of in het kozijn geplaatst. Ze zijn vooral aan te raden voor panden waarvoor andere eisen aan brandveiligheid worden gesteld. Voor Particulieren hebben zo’n speciaal rooster voor hun huis in de meeste gevallen niet nodig. Maar het kan wel zo zijn dat u in een omgeving woont waarbij u regelmatig last heeft van geluidsoverlast, hiervoor kan een geluidswerend ventilatierooster van Duco het woongenot aanzienlijk verbeteren. Dit worden ook wel susroosters genoemd en zijn slim om te plaatsen als u bijvoorbeeld in de buurt van een snelweg woont, waardoor u continu last heeft van een hoger achtergrondgeluid. En als u woonachtig bent in een open, winderige omgeving, dan zijn zelfregelende ventilatieroosters de uitkomst. Tijdens een harde storm of windvlagen zorgt het Duco ventilatierooster er zelf voor dat er niet te veel lucht in uw huis naar binnen blaast.

Bestel bij Sloterop

Sloterop is leverancier van diverse Duco ventilatieroosters, zowel voor het zakelijke segment als voor particuliere afnemers. Verder kunt u daar ook terecht voor degelijk hang- en sluitwerk, hoge kwaliteit aluminium profielen en effectieve afdichting. Verder hebben ze een goede naam qua inbraakbeveiliging. Ze leveren niet alleen dievenklauwen, barrièrestangen, anti-klimbeveiliging of deurspionnen maar kunnen u ook met een kundig advies van dienst zijn. Uiteindelijk is comfort en veiligheid belangrijk voor uw woongenot zonder dat u op kosten wordt gejaagd. De waarde van uw huis of pand zal met dit soort aanpassingen alleen maar meer worden.

Ook interessant