Ventilatie

Duco organiseert seminar 'ventilatieve koeling'

Duco Ventilation & Sun Control organiseert op vrijdagnamiddag 25 oktober in het vernieuwde Gentse Voka-kantoor een seminar met als hoofdthema ‘ventilatieve koeling’.

Ventilatieve koeling verwijst naar het principe om verse buitenlucht (ofwel natuurlijke ventilatie volgens systeem C) aan te wenden om binnenruimtes op een gezonde én energiezuinige manier af te koelen. Intensieve ventilatie of nachtkoeling (via al dan niet gestuurde muur- en raamroosters of lamellenwandsystemen) maakt immers op een efficiënte manier gebruik van de buitenlucht en reduceert zo de vraag naar energieverslindende en kunstmatige oplossingen, zoals een airconditioningsysteem. Dr. Ir. Arch. Kim Goethals van de Universiteit Gent gaat tijdens dit gratis seminar dieper in op deze techniek, doorspekt met enkele praktijkvoorbeelden en een verwijzing naar de (toekomstige) regelgeving.

Case studies: natuurlijke ventilatie met een meerwaarde

Aan de hand van enkele case studies, toont Duco hoe de combinatie van natuurlijke ventilatie en zonwering in de praktijk een belangrijke meerwaarde kan betekenen. Zowel voor woningen, kantoren, schoolgebouwen als woon- en zorgcentra heeft het bedrijf immers enkele totaalconcepten ontwikkeld die steunen op drie belangrijke pijlers: natuurlijke ventilatie, zonwering en nachtkoeling (als belangrijk onderdeel van ventilatieve koeling).

Als afsluiter van deze informatieve namiddag geven architect Jacques Verbeke (Mebumar/MV 2) en binnenhuisontwerper Wouter Vens (Invension) toelichting over hun visie op de aanpak van het volledig gerenoveerde Voka-kantoor (de Voka Box) in de Gentse Lammerstraat, de locatie waar het seminar plaats vindt.

Deelnemers hebben bovendien de mogelijkheid om nadien bij een netwerkreceptie met broodjes na te kaarten over de verschillende thema’s of gerichte vragen te stellen.

Meer informatie is terug te vinden op www.duco.eu/seminars, waar geïnteresseerden zich ook onmiddellijk kunnen inschrijven voor dit kosteloos event. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!

Ook interessant