Dubbelrol voor nieuwe Koramic VHV ventilatiepan

3 juni 2016 Bron: Wienerberger
Dubbelrol voor nieuwe Koramic VHV ventilatiepan
Wienerberger lanceert de Koramic VHV dakpan met een subtiele ventilatie sleuf. Deze horizontale opening is vanaf de straat nauwelijks zichtbaar waardoor de pan niet detoneert in een strak pannendak. De VHV ventilatiepan is gelijk ook de oplossing bij de bevestiging van zonnepanelen. De beugels van een zonnepaneel passen precies door de gleuf van de ventilatiepan. De beugel ligt helemaal vrij en zo is de kans op breuk van de pannen nihil.

Met deze nieuwe Koramic VHV ventilatiepan komt Wienerberger tegemoet aan de vraag van dakdekkers om een oplossing te bedenken voor de oude dakpan die een opvallende knobbel met vijf uitsparingen had. In plaats daarvan zorgt nu een nauwelijks zichtbare horizontale sleuf voor ventilatie van de ruimte tussen dakpannen en dakbeschot. De luchtopening van 25 cm2 is voorzien van een kunststof rooster zodat vogels en ongedierte geen kans krijgen om onder de dakpan te kruipen. Een opvallende sticker op de kopsluiting maakt de verwerker erop attent dat het een speciaal hulpstuk betreft.

Montage zonnepanelen

Dubbelrol voor nieuwe Koramic VHV ventilatiepanDe Koramic VHV ventilatiepan is daarnaast bij uitstek geschikt om te gebruiken bij de bevestiging van zonnepanelen. De beugel van een paneel past precies door de gleuf van de ventilatiepan. “Ik ben altijd zeer kritisch op details en waterdichting bij de montage van zonnepanelen. Uit ervaring weet ik dat een lekkage, veroorzaakt door een gebroken pan onder de panelen, grote gevolgen kan hebben. Ook vervanging van deze kapotte pannen is een kostbare aangelegenheid. Met deze ventilatiepan van Wienerberger zijn die problemen verleden tijd”, aldus een enthousiaste dakdekker.

Dubbelrol voor nieuwe Koramic VHV ventilatiepan

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo