Drie tips om de perfecte gameroom te bouwen

24 januari 2023 Bron: Bouw & Wonen
Drie tips om de perfecte gameroom te bouwen
Een spelletje op je smartphone spelen is leuk en kan de tijd verdrijven wanneer je ergens moet wachten. Maar de echte gamers zullen kunnen beamen dat de echte games die ze spelen niet op een telefoon kunnen gespeeld worden.

Om te gamen heb je aangepaste apparatuur nodig, en om de ervaring compleet te maken ook een ruimte die hieraan is aangepast. En hierover gaan we het in deze blog hebben. We geven je drie toptips die je helpen om te slagen bij het bouwen van die hobbyruimte in je huis.

Waar moet je voor zorgen voor je begint met spelen?

Wat soort games je ook speelt, shoot-em-up, role-play of voetbalspelletjes, zorg dat je het ongestoord kunt doen. Bij de moderne spellen is concentratie het sleutelwoord. En speel je wel eens een slot of roulettespel in een online Pay n Play casino, weet je hoe belangrijk een stabiele internetverbinding en een betrouwbare stroomvoorziening is.

Daarom geven we je een paar adviezen om ten volle van je hobby te kunnen genieten. Hou wel de hele tijd je budget in de gaten. Het is niet leuk om halfweg de werken te moeten stopzetten omdat de bankrekening het niet langer toelaat.

1. Bezint voor je begint

Een oeroude zegswijze, maar nog steeds razend actueel. Een goede voorbereiding is de fundering voor een geslaagd eindresultaat. Met deze stelling als leidraad kunnen we de planning voor onze gameroom starten.

Of je nu een mancave bouwt, je eigen thuisbioscoop inricht, de juiste bekabeling is een must. Probeer om een apart circuit naar je gameroom te hebben. Dat kun je dan apart beveiligen om je gevoelige en dure apparatuur tegen overspanning te beveiligen.

Niets is zo vervelend dat in je gameroom om de haverklap de elektriciteit uitvalt. Dat kan gebeuren als er nog andere stroomvreters van dezelfde leiding gebruikmaken. Bijvoorbeeld: de wasautomaat, de droogkast en de elektrische oven staan op hetzelfde circuit als je gameroom. Iedereen kent de nare gevolgen die dan kunnen gebeuren. De stroom gaat in beveiliging en valt uit. Je moet na herstel de hele boel opnieuw opstarten. Misschien ben je zelfs de gegevens, die je tijdens het spel verzamelde, kwijt.

2. Aangepast meubilair

Een andere zaak die het leven in de gameroom aangenaam maakt is de inrichting. Iets wat wel een over het hoofd gezien wordt is zonnewering. Wil je geen negatieve invloed van te veel lichtinval tijdens het spelen, zorg dan dat de vensters kunnen verduisterd worden.

Een ergonomische en aangepaste stoel is de tweede noodzaak. Ga op zoek in de gespecialiseerde handel, en koop de stoel die aan je noden en wensen voldoet. Zoek een gepaste tafel uit, waarop je al de apparatuur op de juiste manier kunt plaatsen. Informeer ook naar de best aangepaste verlichting in je gamekamer.

3. De juiste apparatuur

De core van je gameroom is zonder twijfel de apparatuur die nodig is om de beste spellen te kunnen spelen. Er zijn gespecialiseerde winkels en degelijke websites die je met raad en daad zullen bijstaan bij je keuzes. Wees je er wel bewust van dat de apparatuur met de grootste hap uit je budget aan de haal zal gaan. Geen slecht idee om je vooraf te informeren.

Het heeft geen zin om de mooiste garage te bouwen, om dan te beseffen dat je geen geld over hebt om een auto te kopen! Denk eraan, een gewone goedkopere kantoorcomputer kan niet hetzelfde als de gespecialiseerde gamecomputer zoals pakweg de HP Omen of de Legion T5.

Drie tips om de perfecte gameroom te bouwen

Ben je helemaal mee?

Op de eerste plaats hopen we dat je beseft om beter niet over één nacht ijs te gaan wanneer je een hobbykamer inricht. Vooraf informatie verzamelen en een goede budgetplanning zijn de kernwoorden. Wanneer je de planning zorgvuldig voorbereidt, heb je daarna zoveel meer plezier van je inspanningen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo