Interieur

5 tips voor het bouwen van je perfecte gamekamer

5 tips voor het bouwen van je perfecte gamekamer
We gamen wat af tegenwoordig. Miljarden mensen over de hele wereld zijn gek op games en zowel mannen als vrouwen zijn tegenwoordig ongeveer fifty fifty te porren voor het spelen van een leuke game. Als je er dus de ruimte voor hebt thuis, is een heuse gamekamer of game room, geen overbodige luxe. Dan hoef je geen spellen meer te spelen in de woonkamer of slaapkamer. Maar hoe richt je die gamekamer nou op de juiste manier in? Wij zetten vijf tips voor je op een rijtje.

Een goede (ergonomische) stoel

In een gamekamer mag een goede ergonomische stoel niet ontbreken. Dat is misschien zelfs de basis van een goede gamekamer. Let bij je keuze voor een goede gamestoel op de juiste verstelbaarheid van de stoel. Ook moet de stoel je rug ondersteunen. Een gamestoel ziet er een beetje uit als een autostoel in een racewagen. Je kunt misschien ook wel met een gewone bureaustoel uit de voeten, maar de echte gamestoel in die ietwat futuristische vorm, is de beste keuze. De gamestoel kan zelfs uitgerust zijn met bijpassende gadgets om beter te kunnen gamen.

Een bankje om te relaxen

Toch hoeven we allang niet meer alleen te gamen in luxe stoelen met schermen en consoles in onze handen. We kunnen ook gamen op onze mobiele telefoon. Bijvoorbeeld door gokkasten online te spelen in een online casino. Dit soort spellen speel je gewoon op je mobieltje en de graphics die gameproviders eraan geven worden steeds beter. Je kunt daarom gerust een gewoon bankje of fauteuil in de gameroom zetten om dit soort spellen te spelen. Datzelfde bankje kun je ook gebruiken om tussen het gamen door even te relaxen.

Neon-lichten of een sterrenhemel

Neon-lichten, blauwe lichtbakken aan de muur of het plafond en zelfs een heuse sterrenhemel, kunnen eigenlijk niet missen in een gamekamer. Vooral een sterrenhemel heeft je gamekamer die heerlijke futuristische en donkere vibe, waardoor je de spellen optimaal beleeft. Je kunt de sterrenhemel maken zoals je dat in het verleden zou doen, met lampen en zwart geverfde platen met gaten. Er zijn ook sets met projectoren die zo rond de 100 tot 200 euro kosten en een sterrenhemel simpelweg op het plafond projecteren zonder allerlei aanpassingen te hoeven maken aan je plafond.

Het mancave-gevoel

Een gamekamer is zoals een mancave een plaats waar je even helemaal tot rust kunt komen en jezelf af kunt sluiten. In zo’n cave zien we naast meubels om te relaxen ook vaak een barretje of een kleine koelkast. Je kunt deze zaken natuurlijk ook inbouwen in je game room. Of je nu gamet op energiedrank, cola light of gewoon water, dat maakt niet uit, gamen kost zoveel energie, dat je er vast dorstig van wordt!

De perfecte monitors

Kies een monitor die past bij jouw manier van gamen. Zoals gezegd, dat kan gerust je mobiele scherm zijn, maar misschien zoek je iets beters. Bijvoorbeeld een gebogen scherm, dat de games levendiger om je heen laat zien. Je kunt ook gamen met een VR-bril, waardoor je je even helemaal in een andere wereld waant. In een grotere gamekamer kan ook spelen op een projector of beamer een goed idee zijn. Daarmee waan je je in een soort bioscoop.

Ook interessant