Decoratie

Donum opent Branded Spaces

Donum opent Branded Spaces
Doorheen de jaren heeft Donum een nauwe samenwerking uitgebouwd met de grootste designlabels uit Italië. Vandaag gaan ze nog een stapje verder door een deel van de winkeloppervlakte te wijden aan merkpresentaties. Op die manier wil Donum een totaalbeleving bieden en bezoekers onderdompelen in het universum van iconische merken als Cassina, Fornasetti, Society Limonta en Molteni.

Na meer dan dertig jaar nog steeds pionier

We schrijven 1986 wanneer Jos Peeters en Noëlla Vangeel een kleine decoratiewinkel openen in Hasselt. Als pioniers trekken ze naar Italië om vervolgens terug te keren met grote namen als Alessi en B&B Italia. Het succes volgt en al snel wordt uitgeweken naar een groter pand waar naast accessoires ook volledige interieuropstellingen worden voorgesteld. In 2006 opent een tweede vestiging in Antwerpen om er uiteindelijk in 2014 neer te strijken in een historisch pand dat wordt getransformeerd tot stijltempel. Omwille van de brede waaier aan producten en diensten vinden zowel particulieren als projectontwikkelaars sindsdien hun weg naar DONUM. Maar dat betekent niet dat Jos Peeters en Noëlla Vangeel op hun lauweren rusten. Met meer dan dertig jaar ervaring in retail hebben ze een feilloze antenne voor nieuwe evoluties en trends. ‘De opkomst van e-commerce en globalisering daagt retailers uit. Samen met ons team experts hebben wij onszelf dan ook in vraag gesteld. Hoe kunnen we meerwaarde bieden aan onze klanten? Hoe kunnen we onze pioniersrol opnieuw spelen?,’ vertelt Jos Peeters.

Donum opent Branded Spaces - Molteni
Molteni

Exclusieve merkpresentaties

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. In de jaren tachtig was DONUM er als eerste bij om de grootste designmerken uit Italië naar ons land te brengen. Vandaag gaan ze nog een stapje verder. ‘Door kruisbestuiving en exclusieve samenwerking kunnen we totaalconcepten voorstellen aan meerwaardezoekers,’ zegt Jos Peeters. ‘Zo hebben we in samenwerking met het designteam van MOLTENI een gedeelte van onze winkeloppervlakte ingericht als loft waardoor de magie van het merk tot leven komt. Naast het livinggedeelte zijn er ook DADA-keukens, waarvan één de signatuur draagt van Vincent Van Duysen. Een deel van de benedenverdieping is dan weer volledig gereserveerd voor dressings, complete slaapkamers en zithoeken.’

Donum opent Branded Spaces - Molteni
Molteni


Naast Molteni vindt men bij DONUM ook merkpresentaties van Cassina, Fornasetti en Society Limonta. Never settle for anything less. Dat is het motto van laatstgenoemde en verklaart meteen ook waarom DONUM een speciale afdeling wijdt aan de Italiaanse linnenfabrikant. Een exclusieve stof, een kostbaar garen, een innovatief kleurenpallet. Het zijn de details die het verschil maken. En ook de filosofie van Fornasetti sluit perfect aan bij DONUM. Want eclecticisme loopt als een rode draad doorheen het gerenoveerde historisch pand waar strakke glaspartijen en betonbrutalisme het verleden verbinden met het heden. De surrealistische motieven van Fornasetti zijn dan ook ideale blikvangers om een originele twist te geven aan hedendaagse interieurs.

Donum opent Branded Spaces - Cassina
Cassina

Professioneel advies en expertise

Met meer dan 2000 vierkante meter winkeloppervlakte geeft DONUM ruimte aan complete interieuropstellingen waarin uiteenlopende stijlen worden voorgesteld. Met verrassende combinaties en unieke uitvoeringen die nergens anders te vinden zijn. Maar DONUM is meer dan een showroom. ‘We willen niet alleen inspireren maar onze klanten ook daadwerkelijk met raad en daad bijstaan,’ zegt Jos Peeters. ‘Onze specialisten staan ter beschikking om hen in elke fase van een renovatieproces of interieur make-over te begeleiden. Van de plaatsing van meubelen, nieuwbouwkeukens en kastenwanden tot raamdecoratie en verlichting.’

Donum opent Branded Spaces - Fornasetti
Fornasetti