Verbouwen

Doe-het-zelven met plaatmateriaal

Doe-het-zelven met plaatmateriaal
Vind jij het leuk om te klussen? Er zijn talloze doe-het-zelf projecten om je interieur en exterieur mee op te kunnen vrolijken. En vaak nog voordelig ook! In dit artikel delen we daarom wat je allemaal kunt maken met plaatmateriaal!

1. Plankjes

Plaatmateriaal kun je eenvoudig gebruiken als plankjes. Bevestig twee dragers aan de muur, zaag het plaatmateriaal op maat en je bent er al! Je geeft het plaatmateriaal eenvoudig een luxe uitstraling door het van een likje verf te voorzien. Voornamelijk multiplex is hiervoor geschikt, maar je kunt je ook laten informeren over andere opties bij houthandel IntriPlex of een andere speciaalzaak.

2. Speelhoek

Heb jij (klein)kinderen? Dan zul je die ongetwijfeld ontzettend blij maken met een eigengemaakte speelhoek. Knutsel een klein bureautje, een speelhuisje of een (boeken)kastje op wielen, waarin ze hun favoriete boeken, mandjes met speelgoed en ander moois in kunnen bewaren.

3. Tv-meubel

De televisie vormt vaak het middelpunt van de zithoek. Genoeg reden om eens extra aandacht te besteden aan het tv-meubel. Met een paar planken timmer je al eenvoudig een tv-meubel in elkaar, die er bijzonder stijlvol uitziet. De basis is vaak simpel: één plank voor de boven-, onder- en achterzijde, met losse vakken ertussen. Je kunt het zo speels maken als je zelf wilt!

4. Bureau

Thuiswerken is tegenwoordig aan de orde van de dag. Al lijken de pandemische tijden vol beperkingen inmiddels achter ons te liggen, we bevinden ons nog steeds vaker dan daarvoor in onze thuiskantoren. Wel zo fijn om dan een aangename werkplek te hebben. Maak bijvoorbeeld een chique wandbureau. Het blad bevestig je aan de muur, waarna je enkel aan de voorzijden twee mooie tafelpoten nodig hebt.

5. Opbergkist

Ook voor een kleinere klus is plaatmateriaal ontzettend handig. Maak er bijvoorbeeld een handige opbergkist van, voor je (tuin)gereedschap, om onder het bed te rollen of om tuinkussens in op te bergen. Spaanplaat en multiplex zijn zelfs in waterafstotende varianten beschikbaar. Dit maakt deze plaatmaterialen zelfs geschikt voor buitengebruik.

Ook interessant