Second Home

Dit zijn de beste plekken om een vakantiewoning te kopen in Nederland!

Dit zijn de beste plekken om een vakantiewoning te kopen in Nederland!
Nederland is maar een klein land, maar het heeft qua recreatie ontzettend veel te bieden. Met prachtige natuurgebieden, cultureel erfgoed en ontelbare musea heeft iedere provincie wel haar charmes. Dankzij het kleine oppervlak bevind je je binnen no time op de prachtige stranden in Scheveningen of tussen de pittoreske heuvels van Limburg.

Sinds de coronapandemie en de bijbehorende lockdowns zijn steeds meer Nederlanders ons eigen land gaan (her)ontdekken. Een vakantiewoning kopen in Nederland wordt dan ook steeds populairder: het is dicht bij huis, maar toch krijg je er het echte vakantiegevoel. Dus, wil je een vakantiewoning kopen, maar weet je nog niet precies waar? In dit artikel helpen we je op weg door een paar populaire locaties in Nederland in het zonnetje te zetten. Of je nu op zoek bent naar een gezellige locatie aan de zee, een ontspannen woning midden in de bossen of graag omgeven wil zijn met cultuur en historie: Nederland heeft voor ieder wat wils!

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Een vakantiewoning kopen in Utrecht: centraal, gezellig en natuurlijk

De provincie Utrecht staat bekend om zijn vele kleine dorpjes, prachtige natuurgebieden en centrale ligging. Een vakantiewoning kopen in Utrecht wordt dan ook steeds populairder, zowel onder Nederlanders als buitenlanders. Er zijn talloze recreatieve activiteiten die je in de prachtige natuurlijke gebieden van deze provincie kan ondernemen. Vaak zit daar een historisch tintje aan: denk maar aan de culturele bezienswaardigheden als Kasteel de Haar, het Spoorwegmuseum en natuurlijk de welbekende Domtoren. Voor wie graag een centraal gelegen vakantiehuis wil en houdt van rust en historie is een vakantiewoning kopen in Utrecht dus een absolute aanrader!

Combineer historie en watersport met een vakantiewoning in Friesland

In het noorden van ons land vinden we het prachtige Friesland: bekend van de eindeloze groene landschappen, prachtige meren en kleine dorpjes. Een vakantiewoning kopen in Friesland is dan ook populair onder vakantiegangers die op zoek zijn naar rust, ruimte en ontspanning en die het liefst de drukte van de Randstad ontlopen. De provincie is rijk aan historische steden als Leeuwarden, Harlingen en Sneek, waar vooral ambacht, cultuur en kunst hoog in het vaandel staan. Ook als watersportliefhebber zit je hier goed, want Friesland is natuurlijk het thuis van het wereldberoemde Thialf. Ook kun je er naar hartenlust varen, suppen en zeilen.

Gelderland: de perfecte locatie om een vakantiewoning te kopen in de natuur

We kunnen natuurlijk de grootste provincie van ons land niet overslaan. In Gelderland vind je het nationale park De Hoge Veluwe, vol heidevelden, bossen en vennen en tegelijkertijd vlak bij grote steden als Arnhem, Nijmegen en Zutphen. Een vakantiewoning kopen in Gelderland geeft je dan ook de perfecte balans tussen stad en natuur. Dankzij al het moois dat deze provincie te bieden heeft, van gezellige markten in de stad tot aan het spotten van edelherten, moeflons en wilde zwijnen in de natuur, ga je je hier absoluut nooit vervelen!

Tot slot: een vakantiewoning kopen aan zee

Word je nu niet warm van bosrijke gebieden of historische binnensteden, maar ben je op zoek naar een écht zomers vakantiegevoel? Dan kunnen we je tot slot nog aanraden om een vakantiewoning te kopen in Zuid-Holland. Deze provincie huist onder meer de bruisende badplaats Scheveningen. Met een enorm breed strand, veel toprestaurants en een boulevard waarop altijd vermaak te vinden is kun je hier optimaal genieten van een echt haast buitenlands Costa Gevoel.

Ook interessant