Vastgoed

Digitalisering zorgt voor veranderingen in vastgoedsector

De digitalisering heeft voor veranderingen gezorgd binnen de vastgoedsector. Dat zeggen afgevaardigden van de drie grootste vastgoedadviseurs van Nederland, DTZ Zadelhoff, Jones Lang LaSalle en CB Richard Ellis. Volgens de drie adviseurs is er door de digitalisering een vastgoedadviseur ontstaan die eerst moet filteren en selecteren.

Volgens Marijn Snijders van Jones Lang LaSalle ziet het er ook nog niet naar uit dat de opkomst van online diensten en de digitalisering stil komt te liggen. Het digitaliseringproces blijft zich voortzetten. De vastgoedadviseurs hebben dan ook ingespeeld op deze ontwikkeling. DTZ Zadelhoff begon als alternatief voor de huidige vastgoedveiling onder andere met executieveilingen via internet en Jones Lang LaSalle richt zich voor het advies aan mkb-bedrijven meer op online.

Mkb`ers zoeken immers vaker online naar vastgoed in vergelijking met grote partijen. Volgens Marco Hekman, CEO van CB Richard Ellis, is veel digitaal aanwezig, maar biedt digitaal geen volledige oplossing. Vooral als het gaat om detailinfo zijn kopers daar toch echt meer geïnteresseerd dan in alleen een online presentatie.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt