Verlichting

Deze lamptrends mag je niet missen in 2022

Deze lamptrends mag je niet missen in 2022
Het begin van een nieuw jaar staat voor veel mensen gelijk aan een grote schoonmaak, een verbouwing of het veranderen van het interieur. Dat zal bij de start van 2022 waarschijnlijk niet anders zijn. Het aantal verbouwingen in Nederland en België is sinds corona sowieso flink gestegen.

Heb je ook zin om iets te veranderen aan je interieur maar wil je niet direct aan de slag gaan met een verbouwing? Kijk dan eens naar de details in je huis, zoals je verlichting. Voor 2022 zien we een aantal te gekke lamptrends, zoals unieke vide lampen en vintage verlichting, die je woonkamer of thuiswerkplek een compleet nieuwe sfeer kunnen geven.

Statement verlichting zoals videlamp is helemaal hip

Als er iets is wat we in 2022 terug gaan zien in het interieur dan zijn het wel statement pieces. Dit zien we onder andere terug in de wanddecoratie en decoratie op tafel, maar ook aan het plafond. Statement verlichting zijn lampen die flink opvallen en een echte eyecatcher zijn in het interieur. Meestal zijn dit grote, opvallende lampen die gemaakt zijn van unieke materialen in bijzondere vormen.

Een statement lamp staat perfect boven de eettafel of in de gang. Beschik je over een vide in de hal waar je binnenkomt? Kies dan voor een statement videlamp die de toon in je woning direct zet. Ga het liefst voor een echte eyecatcher zoals een grote kroonluchter of een kunstzinnige hanglamp in diverse kleuren.

Vervang spotjes met mooie hanglampen

Waar een tijdje geleden spotjes helemaal dé trend op het gebied van verlichting waren, zien we dat dit soort lampen in 2022 juist uit de plafonds worden gehaald. Eerlijk is eerlijk; spotjes kunnen in bepaalde ruimtes best wel handig zijn. Het oog wil echter ook wat en voor 2022 betekent dat dat je spotjes beter kunt vervangen door mooie hanglampen. Er zijn allerlei soorten hanglampen te koop, maar er is één stijl die we veel gaan zien de komende tijd: vintage verlichting.

Denk hierbij aan lampen die uit de jaren 60 of 70 van de vorige eeuw lijken te komen of aan grote lampenkappen met bloemenprints. Dit soort lampen staan enorm leuk in de woonkamer of boven de eettafel. Natuurlijk kunnen hanglampen ook gewoon in een modern en strak interieur als je daar meer van houdt. In dat geval kies je vaak voor hanglampen van zwart staal of robuust hout.

Denk ook aan wandverlichting in 2022

Tot slot moet je ook zeker denken aan wandverlichting in het nieuwe jaar. Veel mensen zijn geneigd om alleen staande lampen, hanglampen en eventueel kleine staande lampen op tafels en kasten aan te schaffen. Dat is zonde, want er is ook ontzettend veel keuze op het gebied van wandverlichting. In 2022 zien we bijvoorbeeld weer die statement pieces terug, maar dan aan de muur. Denk aan grote kunstwerken van bamboe of staal met lampen erin en pak daarmee flink uit.

Of houd het juist basic en kies voor simpele maar stijlvolle wandverlichting met een Scandinavisch tintje. Hierbij worden minimalistische ontwerpen gecombineerd met pastelkleuren en het gebruik van lichtgekleurd hout. Voor welke vorm lamp je ook gaat; je mag wandverlichting in ieder geval niet vergeten naast de mooie hanglampen en opvallende videlampen.