Design in het juiste perspectief

3 juni 2019 Bron: Librero
Design in het juiste perspectief
Met design wordt vaak artistiek industrieel ontwerp bedoeld, maar design betekent ook ontwerp, opzet of plan. Alles wat mensenhanden ooit hebben vervaardigd is design. Een kleipot, duizenden jaren geleden gebakken in MesopotamiŽ, is dan net zo goed design als een concept car of een iPhone. Maar design als gespecialiseerd proces, ter onderscheiding van traditionele ambachtelijke productie, heeft een kortere geschiedenis en voert terug tot het begin van de industriŽle revolutie.

Design belicht de voornaamste stromingen en ontwerpers wereldwijd, vanaf de industriŽle ontwerpen in de eerste fabrieken tot op de dag van vandaag. De opzet is chronologisch en elk ontwerp wordt geplaatst in de technologische, culturele, economische, esthetische en theoretische context. Dit boek biedt een weids perspectief op design, van de hooggestemde moralisten van het einde van de 19e eeuw tot de radicale denkers van het modernisme, en van de eerste prominente figuren als Loewy in de jaren 30 tot de huidige supersterren als Marc Newson.

Bestel dit boek:

Iconische werken en baanbrekende ontwerpen in de designgeschiedenis, zoals Marcel Breuers Wassily-stoel uit 1925, Eliot Noyesí logo voor IBM uit de jaren 50 en Matthew Carters lettertype Verdana, speciaal ontworpen voor het beeldscherm, worden onder de loep genomen, met aandacht voor de kenmerkende details. De teksten, geschreven door experts, geven achtergrondinformatie over de ideeŽn, plannen en technologieŽn behorende bij de verschillende ontwerpen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo