Interieur

Delta Light op Interieur 2012: een box vol beleving

Delta Light op Interieur 2012: een box vol beleving
Creativiteit troef bij Delta Light. De West-Vlaamse specialist in architecturale verlichting heeft op Interieur 2012 volop ingezet op beleving. Net als de organisator zelf. Geen klassieke stand dus, wel een nooit eerder geziene constructie. Een monolithisch ‘rotsblok’, met onderin het lage plafond tal van kijkgaten. Om als bezoeker zelf op zoek te gaan naar de ultieme lichtervaring. Voor één keer kon je dus best ‘inside the box’ denken.

Opvallend veel volk op de stand van Delta Light. Of eigenlijk moeten we zeggen onder de stand van Delta Light. Anders dan de vorige jaren pakt de specialist in architecturale verlichting uit met een enorme kubus. Een rotsblok, zwevend op een hoogte van 1,86 meter. Alleen: tussen de metalen pijlers die het gevaarte ondersteunen lijkt op het eerste zicht weinig te beleven. Een schijnbare leegte die vragen oproept. Zoals: waarom kijkt iedereen omhoog?



Binnenkomen en ontdekken was de boodschap. “We willen de bezoeker verrassen. Dat doe je niet door meteen alles prijs te geven”, verduidelijkt corporate strategy manager Jan Ameloot. “Onderaan onze stand zitten kijkgaten, in verschillende diameters. Je gaat van gat tot gat en ziet gaandeweg enkele toppers uit het assortiment. We tonen ze niet in een klassieke presentatie, maar in verschillende scenografieën. Afwijkende composities die professionals en consumenten inspiratie geven."

Licht is de ultieme sfeerschepper. Net die boodschap wil Delta Light overbrengen met de stand. Een gigantische kijkdoos om aan te tonen hoe je met de verlichting een ruimte warm of koud maakt, hoe je ze vergroot of verkleint, of hoe je structuren en materialen tot leven brengt. Licht in functie van zijn omgeving. Je kunt erover schrijven of er foto’s van maken. Maar omdat licht weinig tastbaar is zorgde Delta Light voor een bijzondere totaalervaring, een ervaring die zijn effect niet gemist heeft.

Ook interessant