Interieur

Succesvolle kick off voor Interieur 2012

Succesvolle kick off voor Interieur 2012
Donderdagavond is in Kortrijk de opbouw van Interieur 2012 gestart. Een evenement dat volop inzet op beleving. Een nieuwe formule, met nieuwe locaties en naast de ruim 250 exposanten ook heel wat tentoonstellingen. Het aftellen is begonnen. Maar alvorens op zaterdag 20 oktober de deuren openen, moet er nog hard gewerkt worden. Vanaf nu met veel lawaai en met de grote middelen. Ook dat is een ervaring die we met de gepaste rituelen gevierd hebben.

Interieur-stoel van acht meter hoog
Dat er iets staat te gebeuren zullen passanten op de Grote Markt in Kortrijk geweten hebben. Sinds vanavond staat er namelijk een stoel, één van maar liefst acht meter hoog. Een mooi symbool vindt Lowie Vermeersch, curator van Interieur 2012: “Met de 23e editie van de Biënnale Interieur willen we volop inzetten op beleving. Opvallende voorwerpen is een ding, maar Interieur 2012 is meer dan dat. Het is een evenement dat inspeelt op al je zintuigen. In 1976 werd al eens een reusachtige stoel op de Grote Markt geplaatst. Dit jaar doen we dat opnieuw. Een reusachtige stoel als symbool voor vernieuwing en de aanknoping met de talrijke evenementen in de stad. Maar tevens ook een monument dat aanknoopt bij de avant-garde roots van de Biënnale Interieur.”



Processie XXL tafel met meer dan 100 personen
Het lijkt alsof XXL de norm is op Interieur 2012. Naast de gigantische stoel is namelijk ook een lange tafel aangekomen. Een exemplaar van wel 30 meter. Ideaal als je plaats zoekt voor ruim 100 disgenoten. Marina, zo heet het meubel van fabrikant Extremis*. En da’s niet toevallig. De tafel is per binnenschip naar het Buda-eiland in Kortrijk gevaren, waar hij feestelijk onthaald is door honderden designliefhebbers. Tijd dus om uit te blazen? Alvast niet voor de studenten productontwikkeling van de HOWEST. Zij mochten het gevaarte naar de Kortrijk Xpo rollen. Als een moderne processie met talrijke kijklustigen. Intussen pronkt de trotse tafel als eerste meubel in de hallencampus. Meteen ook het startschot voor de opbouw van Interieur 2012.