Interieur

Interieur 2012: Fashion meets design

Interieur 2012: Fashion meets design
De Biënnale Interieur slaat een brug met de modewereld. Zowat 30 hosts en hostesses zullen de bezoeker ontvangen in outfits van ontwerper Damien Fredriksen Ravn (zie foto). De Noor heeft het logo van Interieur verwerkt in de voor hem kenmerkende geometrische vormen en prints, en wist daarmee een stijlvol en tegelijk opvallend uniform te tekenen. Indrukwekkend, vond ook de jury van DRESS A HOST(ESS), een wedstrijd van Interieur in samenwerking met het Flanders Fashion Institute. Een andere nieuwigheid is de designklassieker ‘Clover Leaf’ van Verner Panton die dankzij Prada weer volop in de spotlights staat. Het modehuis zette hiermee zijn eerste stappen op het vlak van meubeldesign. De Prada lounger in primeur (in hal 1) in Kortrijk!

Prada Lounge by Verpan
Wat hebben modehuizen als Prada te zoeken op Interieur 2012? Heel wat, zo blijkt. Want van 20 tot en met 28 oktober kun je in de Kortijk Xpo terecht in de Prada Lounge by Verpan, een ruimte die volledig is ingericht rond de legendarische ‘Clover Leaf’ van Verner Panton. Deze modulair opgebouwde sofa, met zijn typische organische vormen, is in 1969 ontworpen voor de beroemde tentoonstelling Visiona II in Keulen. Er werden toen vijf exemplaren gemaakt, onderdeel van een kleurrijk fantasielandschap. Bij Prada vinden ze de ‘Clover Leaf’ zo geslaagd dat ze het Deense Verpan, fabrikant van talloze Verner Panton-klassiekers, gevraagd hebben om een heruitgave te maken. Een versie met groene fluweel, uitgevoerd in de typische stijl van het Italiaanse modehuis. Vandaag schittert in de belangrijkste winkels een nieuwe ‘Clover Leaf’. Maar wees gerust. Je kunt je de trip naar een flagship stores in Londen, Moskou, Milaan of Parijs voorlopig besparen. De heruitgave krijgt dit jaar namelijk ook een plaats op Interieur 2012.



Clean en futuristisch: de outfits van Interieur 2012
Interieur 2012 verrast de bezoeker met een geheel nieuwe beleving. Een ruimere kijk op wat design is, met ook een leuke knipoog naar de modewereld. Zowat 30 hosts en hostesses zullen de bezoekers ontvangen, uitgedost in een futuristisch ogend uniform. Een ontwerp van de Noorse designer Damien Fredriksen Ravn, die de wedstrijd DRESS A HOST(ESS) won. Zijn opdracht: ontwerp een outfit geschikt voor het uitvoeren van drie kerntaken: onthaal, transport en catering. Intussen is hij volop bezig met de productie van het uniform.

Damien Fredriksen Ravn is in 2008 afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie. Sinds 2010 geeft hij les in Warschau. En … hij tekent ook collecties onder eigen naam: ontwerpen waaruit een grote liefde blijkt voor geometrische prints en grafische vlakken. Puur, en met een vrouwelijke toets. Ravn experimenteert ook met nieuwe technieken, combineert hightech materialen met handwerk en stelt draagbaarheid en comfort voorop. Eerder al tekenden ook Walter Van Beirendonck, Issey Miyake en Kaat Tilley de uniformen van Interieur.