Dekbedovertrekken: belangrijk voor comfort en sfeerbepalend

19 oktober 2020 Bron: Bouw & Wonen
Dekbedovertrekken: belangrijk voor comfort en sfeerbepalend
Wanneer je de slaapkamer gaat inrichten, denk je natuurlijk vooral aan het uitkiezen van een mooi bed, een kledingkast en gordijnen. Je doet er alles aan om de slaapkamer om te toveren tot een comfortabele en stijlvolle omgeving. Maar realiseer jij je wel hoe beeldbepalend en beddengoed is, en dan met name jouw dekbedovertrek? Wij geven je een aantal tips.

Een rustgevende omgeving

Veel mensen nemen ontzettend veel tijd voor het inrichten van de slaapkamer. Maar sta je er wel bij stil, dat je een groot deel van je leven doorbrengt in de slaapkamer? Oké, we geven toe dat vaak het licht uit is en dat je jouw kamer toch niet ziet.

Maar wat is er nou beter dan wakker worden in de slaapkamer van je dromen? Weinig. Daarom is het zeker geen slecht idee om uitgebreid stil te staan bij de inrichting van de slaapkamer. Het moet gewoon een comfortabele en rustgevende omgeving zijn. Daarbij is het van groot belang om mooie en hoogwaardige dekbedovertrekken te kiezen!

De juiste maat, de juiste stof

Dekbedovertrekken zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Om te beginnen is het belangrijk dat je dekbedovertrek groot genoeg is. Wil je goed onder je deken liggen, kies dan gewoon een model met een lengte van 220 centimeter. Vooral voor lange mensen is dit een belangrijke tip. We durven het bijna niet te zeggen, maar mocht je het vergeten: je dekbed zelf moet natuurlijk wel dezelfde maat hebben.

Voor de zomer is katoen een prima stof, omdat het goed ventileert en vocht goed opneemt. In het najaar stap je het liefst over op een flanellen dekbedovertrek. Flanel is in feite opgeruwd katoen, maar het voelt wel wat warmer aan tijdens koude nachten.

De trend van het moment: groen

Er heerst in ons land een enorme drang om de wereld te vergroenen. Windmolens, zonnepanelen, etc. Ook het groen maken van interieurs komt veel voor, met name door planten toe te voegen. Het geeft een rustgevend en natuurlijk gevoel.

groen in de slaapkamer
Ja, dit is vanzelfsprekend ook door te voeren in de slaapkamer. Het bed neemt doorgaans veel ruimte in, waardoor je dekbedovertrek beeldbepalend is voor de slaapkamer. Kies je een groen exemplaar, dan ‘vergroen’ je direct de hele kamer! Kies een effen groen exemplaar, of een design met prints van bijvoorbeeld planten en bomen.

Warme kleuren als alternatief

Niet alleen krijgt het warm van de kleur groen. Geen probleem, in de winter doen warme kleuren en rood het ook altijd gaat. Of ga voor lekker tijdloos grijs. Uiteindelijk hangt het allemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Zolang je maar bedenkt dat de kleur van je dekbedovertrek veel invloed heeft op je slaapkamer.

Ben jij nog niet klaar voor het winterseizoen? Start dan nu met het aankleden van de slaapkamer, en denk goed na over de dekbedovertrekken die jou door de koude nachten gaan helpen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo