Slaapkamers

3 slaapkamer trends voor 2020

3 slaapkamer trends voor 2020
Interieur stijlen veranderen steeds en het is leuk om af en toe je eigen interieur eens op te frissen. De woonkamer en keuken liggen vaak voor de hand bij een make-over, maar de slaapkamer wordt vaak vergeten.

Hoewel de meeste bezoekers je slaapkamer niet te zien krijgen, is dit wil een kamer waar jij ongeveer een derde van je dag doorbrengt! Hopelijk vooral slapend, maar het kan toch fijn zijn om het laatste uurtje voordat je naar bed gaat door te brengen in een mooi ingerichte ruimte. De slaapkamer kan een haven van rust zijn waar je even tot jezelf kan komen en ook waar je uitgeslapen en met zin in een nieuwe dag weer wakker in kan worden.

Wil je wat slaapkamer interieur inspiratie opdoen, dan zit je hier goed. We hebben de drie slaapkamer interieur trends van 2020 voor je op een rijtje gezet.

Luxe en weldaad om heerlijk te cocoonen

De hoofdtrend van 2020 voor de slaapkamer is er een van luxe. Denk aan zachte dikke dekens op het bed, een zee van fijne kussens om in te verdwijnen, zacht hoogpolig tapijt in de slaapkamer en handige items zoals een tafeltje dat je op het hemelbed zet voor een lekker lui zondagochtend-ontbijtje in bed.

De kleuren zijn warm-rood en oranje, vrolijk geel en natuurlijke tinten zoals mosgroen en eikenhout bruin. Met hier en daar een gouden draadje en een mooie rijke textuur.

Lange tijd hebben we een tendens van minimalisme in het interieur gezien, met Scandinavische trekjes en veel wit. Dit kan erg fijn zijn voor een werkruimte, of een woonkamer, waar lege ruimte en strakke lijnen voor een schone look zorgen. In de slaapkamer kan deze soberheid echter zorgen voor een koude uitstraling.

We komen juist naar de slaapkamer om te ontspannen en op te laden na een lange dag. Hierbij wil je graag omringt worden door luxe en weldaad waarin je lekker kunt cocoonen. En daar kun je bijna niet mee overboord gaan. Maak van jouw slaapkamer een oase van verwenning, met weldadige kleuren en warmte, een ruimte waar je blij van wordt en maar al te graag wat tijd voor jezelf doorbrengt.

Natuurlijke en klimaatvriendelijke materialen

Deze trend is dit jaar al begonnen en zal in 2020 alleen maar doorzetten. We weten allemaal dat het klimaat aan het opwarmen is door menselijke activiteiten en de bouw en inrichting van woningen levert hier ook een bijdrage aan.

Het is dus fijn om te weten dat wat je in je huis zet wellicht iets minder impactvol is voor het milieu en waarmee je klimaat neutraler kunt leven. Natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen zijn vriendelijker in de productie en het gebruik. Let hierbij op de bronnen van het materiaal, bijvoorbeeld bij hout zorg je ervoor dat het minstens een FSC-keurmerk heeft en bij stoffen ga je voor biologisch en fairtrade.

Een dekbed van stoffen die polyester bevatten bijvoorbeeld zullen in de was kleine synthetische vezels afgeven die vervolgens in het grondwater terecht kunnen komen. Bij een dekbed van biologisch katoen heb je dit niet. Katoen voelt bovendien fijner aan op de huid en reguleert de warmte onder de dekens beter.

Kijk ook of je je slaapkamer zo kan inrichten dat verwarming van de slaapkamer amper nodig is. Met onze eerste trend heb je gelukkig al een paar extra wollen plaids op het bed liggen en warm tapijt op de vloer, zodat je ‘s nachts de verwarming best een tandje omlaag kan zetten.

Denk praktisch en multifunctioneel

Naast luxe en low-impact willen we ook optimaal gebruiksgemak in de slaapkamer. Je wilt je makkelijk kunnen bewegen en zo vloeiend mogelijk de dag beginnen of eindigen. Zeker ‘s ochtends kunnen we nogal wat slaperig zijn en met een praktische indeling van de slaapkamer gaat het allemaal wat soepeler.

Zorg bijvoorbeeld voor een praktisch kledingrek, waar je je outfit voor de volgende dag op kan klaarleggen. Zet deze naast een stijlvolle wasmand, zodat je aan het einde van de dag de kleding niet op de grond hoeft te gooien.

Slimme opbergruimte is de focus, met optimaal gebruik van de ruimte. Een inbouwkast die precies onder het aflopende dak past bijvoorbeeld, of handige verborgen lades onder het bed. Ook het nachtkastje draagt bij, met extra ruimte om de mobiele telefoon uit het zicht weg te leggen, een dimbaar led-lampje met zacht toon en genoeg oppervlakte voor die stapel boeken waar je je dit komende jaar doorheen wilt gaan werken.

Met deze drie trends voor 2020 zal jouw slaapkamer helemaal mee kunnen in het volgende jaar. Zodat je elke dag uitgerust en vol goede moed de dag tegemoet ziet. Of gewoon nog even lekker blijft liggen en geniet van deze speciale ruimte en wat tijd voor jezelf.

Ook interessant