De winterharde en groenblijvende Japanse Kardinaalsmuts

20 januari 2022 Bron: Bouw & Wonen
De winterharde en groenblijvende Japanse Kardinaalsmuts
De Japanse Kardinaalsmuts (ook wel Green Spire genoemd) is een winterharde en groenblijvende plant. De plant staat bekend om haar lichtgekartelde, donkergroene en langwerpige bladeren. De heester is uitermate geschikt voor borderbeplanting, het creŽren van een compacte en/of lage haag en groepsbeplanting. De Japanse Kardinaalsmuts heeft net als de Buxus een compacte groeiwijze en vertoont veel uiterlijke gelijkenissen met de heester. De Japanse Kardinaalsmuts wordt hierdoor vaak ingezet als vervanger voor de Buxus. De Japanse Kardinaalsmuts heeft echter als voordeel dat hij niet vatbaar is voor de buxusmot of buxusziekte. De Japanse Kardinaalsmuts vindt zijn oorsprong in Japan. Dankzij het Japanse zeeklimaat met koele winters, is de Japanse Kardinaalsmuts ook goed bestand tegen de Nederlandse weersomstandigheden. De plant zal dan ook goed groeien in uw tuin, zodat u een volle, dichte haag kan creŽren die weinig onderhoud nodig heeft en niet hoger wordt dan 80 cm.

Japanse Kardinaalsmuts is makkelijk te onderhouden

De Japanse Kardinaalsmuts is makkelijk te onderhouden. De Green Spire groeit gemiddeld zoín 10 tot 15 centimeter per jaar (in verhouding iets sneller dan de Buxus). De Japanse Kardinaalsmuts heeft een compacte en opgaande groei waardoor hij makkelijk te snoeien is. Het beste moment om de heester te snoeien is na de winter, bijvoorbeeld in de maand april. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. Z voorkomt dat u dat de bladeren verbranden door de zon of de warmte. De bladeren van de heester kunnen een bruine kleur vertonen als ze doormidden worden geknipt. Dit herstel echter vanzelf. Door de compacte groei is het vaak voldoende om enkel de bovenzijde bij de topjes te snoeien. Dit kan zowel met een elektrische als met een hand heggenschaar.

Bij extreem warme weersomstandigheden adviseren wij om de planten ís ochtends te bewateren. Met name voor net aangeplante planten kan dit noodzakelijk zijn. Het is niet perse nodig om de plant jaarlijks te bemesten. Als u dit toch wilt doen, gebruik dan bij voorkeur organische meststof.

Japanse Kardinaalsmuts uit onze eigen kwekerij

Wij zijn een familiebedrijf die al tientallen jaren gespecialiseerd is in het kweken van haagplanten zoals de Japanse Kardinaalsmuts. Wij leveren de mooie donkergroene heesters in de volgende maten: 10 tot 20 cm, 20 tot 30 cm, 30 tot 40 cm en 40 tot 60 cm. Doordat wij altijd een ruime voorraad met planten hebben, kunnen wij de Japanse Kardinaalsmuts Green Spire snel leveren. Alle planten worden geleverd uit onze eigen kwekerij. Wij garanderen een lage prijs ťn planten die in goede conditie bij u thuis arriveren dankzij onze plantvriendelijke verpakkingen. Zo weet u zeker dat u een mooie en gezonde Japanse Kardinaalsmuts koopt waarmee u een mooie haag, groepsbeplanting of Borderbeplanting creŽert.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo