Meubelen

De voordelen van een industriële sfeer in huis

De voordelen van een industriële sfeer in huis
De industriële uitstraling thuis is hypermodern en dé trend van 2023. De stijl geeft een moderne, stoere en klassevolle uitstraling aan je ruimte. Maar daarnaast zijn er nog veel voordelen waardoor we in tijden van zowel milieubewustheid als inflatie een extra waardering hebben voor industriële meubels.

Stevigheid van de meubels

Industriële meubels staan bekend voor hun stevigheid, en daarom ook hun langdurigheid. Want wie industriële stijl zegt, zegt metaal. Dat heeft zo zijn voordelen.

Metaal

Metaal heeft een enorm lange levensduur en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Onderhoud je het toch, dan is het kras- en waterbestendig. Doe je dat niet, dan krijg je roest. En zelfs dat roest is positief. Want hoe meer roest er op meubels zit, hoe meer het past binnen de industriële sfeer.

Leer

Verder worden voor industriële meubels ook natuurlijke materialen zoals hout en leer gebruikt. Leer wordt regelmatig gebruikt op banken en zetels. Het voegt een stoerheid en soort klasse toe aan de ruimte. Zwart leer creëert het meeste diepte en contrast tussen de meubels, als je daar naar op zoek bent. Als je net iets meer warmte wil toevoegen om het ruige karakter te balanceren, dan zijn cognac banken de toevoeging voor jou. Ook leer staat bekend om zijn sterkte, en zorgt voor extra stevigheid van de meubels.

Hout

Verder is ook hout onmisbaar in een industrieel ingerichte ruimte. Dit materiaal wordt vaak ingezet voor kasten, maar te veel daarvan kan wat ouderwets voelen. Daarom is hout ideaal als pronkstuk van de ruimte. Een echte blikvanger is bijvoorbeeld een boomstamtafel die het karakter van een kamer helemaal weet te transformeren. Ook hout is van nature een enorm sterk materiaal.

Recycleerbaarheid

Veel industriële materialen kun je gewoon hergebruiken van bestaande meubels. Omdat ze lang leven, maar omdat het ook gewoon veel gebruikte materialen zijn.

Niet alleen zijn de materialen die bij deze stijl horen gemakkelijk recycleerbaar, het is een veelzijdige stijl. Je kunt met gemak in een compleet ander interieur enkele industriële elementen toevoegen zonder dat dat botst. Je moet dus niet al je vorige meubels weg te gooien om het karakter van een ruimte wat stoerder te maken. Industriële meubels zijn robuust, maar redelijk neutraal. Kleuren en materialen zullen dus niet snel tegen elkaar indruisen.

Duurzaamheid

Je begrijpt het al: de stevigheid, veelzijdigheid en recycleerbaarheid van deze stijl zorgen ervoor dat een industriële stijl een duurzaam alternatief is vergeleken met andere interieurstijlen.

Ook interessant