De voordelen van een Douglas houten overkapping

7 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van een Douglas houten overkapping
Met een overkapping in de tuin kun je nog vaker genieten van de buitenlucht. Ongeacht het seizoen! Je zit er altijd droog en ook de warmte blijft langer hangen onder het dak. In de zomermaanden kun je er juist lekker afkoelen in de schaduw. Het is dus ongetwijfeld een goede toevoeging aan je achtertuin. Nu is alleen nog de vraag voor welk materiaal je kiest. Ga je voor een overkapping van kunststof, aluminium of hout? In dit artikel bespreken we alle voordelen van een Douglas houten overkapping.

1. Douglas hout is duurzaam

Douglas hout is een hele duurzame houtsoort. Het is sterk, hard en heeft een hele lange levensduur. Het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee. Je kunt deze levensduur zelfs nog verlengen door het natuurlijke materiaal te behandelen met een geschikte beits. Er zijn ook geïmpregneerde Douglas houten overkappingen verkrijgbaar. Hier hoef je zelf niets meer aan te doen.

2. De overkapping is onderhoudsvriendelijk

Een overkapping van Douglas hout heeft nauwelijks onderhoud nodig. Als het is geïmpregneerd, is het namelijk bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Hierdoor heb je niet snel last van schimmels en vochtproblemen. Bij onbewerkt Douglas hout zal het materiaal na verloop van tijd vergrijzen. Dit kun je reinigen en opknappen of gewoon zijn gang laten gaan. Het verkleurde hout heeft ook zo zijn charme.

3. Verschillende toepasmogelijkheden

Een houten overkapping kan verschillende functies hebben. Van een sfeervolle terrasoverkapping aan huis tot een vrijstaande carport. Het is ook een ideale basis voor een luxe buitenkeuken. Of creëer een echte lounge in je achtertuin met een kleine bar. De toepasmogelijkheden zijn eindeloos!

4. Verkrijgbaar als handig bouwpakket

Het handige van een Douglas overkapping is dat het verkrijgbaar is als kant-en-klaar bouwpakket. Het is dus niet moeilijk om het zelf in elkaar te zetten. Je hoeft geen vakmensen in te huren om de overkapping te monteren, waardoor je flink wat geld kunt besparen.

5. Op maat te laten maken

Kun je geen passende houten overkapping vinden? Geen probleem – het is mogelijk om een overkapping geheel op maat te laten maken. Jij bepaalt het formaat, de vorm en de stijl. Vervolgens laat je het als bouwpakket leveren en kun je het zelf in elkaar zetten.

6. Warme en karakteristieke uitstraling

Een ander voordeel van een Douglas houten overkapping is de uitstraling. Het materiaal geeft de tuin meer sfeer, warmte en karakter. Het is geschikt voor een landelijke look, maar met een donkere of zwarte beits bijvoorbeeld ook perfect voor een industrieel uiterlijk.

De voordelen van een Douglas houten overkapping

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo