De vijf voordelen van een waterverzachter

  BE   24 juli 2019 Bron: Bouw & Wonen
De vijf voordelen van een waterverzachter
Huiseigenaren hebben met regelmaat te maken met kalkaanslag. Kalk in je water is te voorkomen door een waterverzachter aan te schaffen. Doordat de waterdichtheid wordt gecorrigeerd, wordt kalkaanslag voorkomen. Maar wat zijn nou de vijf grootste voordelen van het aanschaffen van een waterverzachter? Dat lees je hieronder.

1: streven naar zacht water

Het belangrijkste voordeel van een waterverzachter en tevens het doel van dit apparaat, is dat je kan streven naar zacht water. Dit is kalkvrij water dat niet schadelijk is voor huishoudelijke apparaten en mogelijk je gezondheid.

2: langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Aangezien er geen kalkaanslag meer zal optreden, zullen jouw huishoudelijke apparaten langer mee gaan. De apparaten worden namelijk niet meer aangetast door calcium- en magnesiumzouten in het water.

3: voorkomen van gezondheidsklachten

Hard water kan invloed hebben op gezondheidsklachten. Zo kunnen mensen met eczeem extra last ondervinden van veel te hard water. Dit kan voorkomen worden door de aanschaf van een waterverzachter.

4: het opdoen van een jaarlijkse besparing

Door de aanschaf van een waterverzachter kan je een jaarlijkse besparing opdoen op jouw energie- en huishoudkosten. Zo kunnen je energiekosten dalen aangezien leidingen niet meer zullen dichtslibben, wat betekent dat de warmtespreiding bevorderd wordt. Daarnaast kun je een besparing opdoen doordat je minder producten zoals zeep en waspoeder hoeft te gebruiken. Tot slot zul je minder vaak je huishoudelijke apparaten moeten vervangen of schoonmaken, waardoor je zult besparen op deze uitgaven.

5: bijdrage aan een beter milieu

Ten slotte is een waterverzachter ook goed voor het milieu. Het kopen van flessen water is voorgoed verleden tijd, je hoeft minder huishoudelijke apparaten op de afvalberg te gooien en je water zal minder vervuilen.

Mocht je interesse hebben in een waterverzachter, raden wij je aan om altijd een specialist in te schakelen. Door gratis offertes te vergelijken kom je in contact met tot wel vijf specialisten bij jou uit de regio. Zij geven je advies op maat en vrijblijvende offertes. Hiermee bespaar je een hoop tijd en vind je de deal die het beste bij jou past.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo