Keukens

De tips & tricks van een Quooker – een onmisbare tool in de keuken

De tips & tricks van een Quooker – een onmisbare tool in de keuken
Wist je dat een keukenkraan dagelijks zowat 90 keer open en dicht gedraaid wordt?! Ga maar eens na hoeveel handelingen je doet waarbij (een beetje) water nodig is. Neem daar nu ook nog de huidige hygiëne maatregelen bij en het vele thuiswerk. Hierdoor wordt de keukenkraan één van de belangrijkste elementen van elke keuken. Een weloverwogen keuze is daarom van belang – en het oog wilt ook wat waardoor een mooi design zorgt voor de finishing touch in de keuken.

De kokendwaterkraan van Quooker heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld. “In Nederland komt één op de drie nieuwe keukens met een Quooker kraan, België kent jaar na jaar een exponentiële groei.” Met nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen engageert het Nederlandse familiebedrijf zich om Quooker-kranen nóg zuiniger, nóg makkelijker in gebruik en nóg mooier te maken.

Wat maakt een Quooker zo bijzonder?

  1. Direct 100°C kokend en gefilterd gekoeld (bruis)water
  2. Veelzijdig gebruik
  3. 100% veilig
  4. Kosten-, water- en energiebesparend
  5. Optimale waterkwaliteit
  6. Ruimtebesparend
  7. Duurzaam

Direct 100°C kokend en gefilterd (bruis)water

Als we keukenkraan horen, denken we meteen aan koud en warm water. Een Quooker kraan doet meer dan dat, ze voegt er kokend water aan toe. Daarbovenop komt er ook nog gefilterd gekoeld (bruis)water uit de kraan als je voor de CUBE kiest.

De tips & tricks van een Quooker

Veelzijdig gebruik

Je zult er versteld van staan hoe vaak je op een dag (kokend) water nodig hebt. Je komt uit bed, en dan? (Slow) koffie. Of thee. Een zachtgekookt eitje misschien? Voor bijna alle gerechten die we in de keuken bereiden, heb je kokend water nodig. Voor het koken van pasta, aardappelen en rijst. Voor het aanmaken van je bouillon. Maar ook voor het ontvellen van tomaten, blancheren van spinazie, wellen van rozijnen en het pocheren van vis.

En wat dacht je van het afspoelen van de mixerstaaf of je snijplank? Het steriliseren van baby artikelen (flesjes, speentjes, etc) of het steriliseren van de voorraadpot? Stel dat je al die momenten géén waterkoker hoeft te vullen met een geschatte hoeveelheid water en niet hoefde te wachten tot het water kookt. Dat scheelt ontzettend veel tijd. Tijd waarin je alvast je groenten kunt snijden. Of een glas wijn kunt inschenken.

Als je dan nog eens in bezit bent van de CUBE kan je ondertussen je dorst lessen met heerlijk (bruis)water en verwen je je gasten met de lekkerste mocktails en infused waters. Dit drinkwatersysteem geeft je niet alleen extra comfort maar beperkt ook de plastic afval berg. En je hoeft nooit meer naar de winkel voor flessen (bruis)water.

Ontdek alle toepassingen op https://www.quooker.be/nlbe/toepassingen

De tips & tricks van een Quooker

100% veilig

De Quooker heeft een kindveilige bedieningsknop voor het kokend water met een specifieke combinatie van handelingen waardoor de veiligheid verzekerd is. Ook de uitloop is goed geïsoleerd en heeft gescheiden leidingen waardoor het kokend en drinkwater gescheiden blijft van het gewoon koud en warm water. Vanwege de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dat je je handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zul je je handen hebben teruggetrokken nog voordat je je echt verbrandt. Dat komt omdat de kokendwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is.

Kosten-, water- en energiebesparend

Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 108°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je altijd exact de hoeveelheid die je nodig hebt, nooit meer. Dat is bij een waterkoker wel anders: vaak kook je veel meer water dan nodig, of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je opnieuw moet koken. Wie voor een Quooker COMBI kiest, bespaart nog meer water. Die heeft een reservoir dat niet alleen kokend, maar ook direct warm water levert. Dat betekent dat je de kraan niet onnodig hoeft te laten lopen in afwachting van warm water, want dat is er meteen.

Optimale drinkwaterkwaliteit

Met een Quooker CUBE in huis geniet je iedere dag van het beste en lekkerste drinkwater. Hoe dat kan? Twee redenen: een geïntegreerd filter in het reservoir zuivert het water. Water dat door de actieve koolfilter gaat, laat alle onzuiverheden achter op het filter. Chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen, die de smaak van water ongunstig kunnen beïnvloeden, worden hiermee uit het water gehaald.

Bovendien wordt het water even goed ‘doorgekookt’, doordat het in het reservoir bij een temperatuur van 108 graden bewaard wordt. Een beetje fijnproever merkt meteen verschil.

Ruimtebesparend

Een waterkoker kan charmant zijn, maar waar laat je hem als je niet bezig bent met water koken? Die ruimte op je aanrechtblad of in je keukenkastjes kun je vast beter gebruiken. Met de Quooker CUBE hoef je ook geen waterflessen meer op te bergen.

Duurzaam

Om het klimaat te sparen, moeten we allemaal een stapje terug doen. Minder consumeren, bewuste keuzes maken. En hoewel het misschien luxe voelt om kokend, gefilterd gekoeld (bruis)water uit de kraan te tappen, is een Quooker juist een verstandige aanschaf. Niet alleen omdat het systeem kosten-, water- en energiebesparend is, ook het gebruik van (plastic) flessen is verleden tijd.

Ook interessant