Verbouwen

De mogelijkheden van gevelreiniging - Welke vorm van gevelreiniging past bij u?

De mogelijkheden van gevelreiniging - Welke vorm van gevelreiniging past bij u?
Het reinigen van uw gevel is erg belangrijk. Op een gevel die niet goed gereinigd is kan mos gaan groeien. Met vorst zal dit gaan uitzetten, waardoor er uiteindelijk scheuren zullen ontstaan. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om uw gevel te reinigen. Wij laten zien welke dat zijn, en wanneer welke methode het best gebruikt kan worden.

Gevelreiniging met stoom

Een van de mildere vormen van gevelreiniging, wat onder gevelwerken valt, is gevelreiniging met stoom. Dit wordt vooral gebruikt tegen organisch vuil, zoals mos of klimop. Stoom wordt verhit tot wel 150 graden en wordt vervolgens, onder grote druk, tegen uw gevel aangespoten. Hierdoor wordt het vuil losgeweekt van uw gevel, waardoor dit er makkelijk af te spoelen is met water. Deze methode is ook nog eens milieuvriendelijk, omdat er geen chemische stoffen worden gebruikt.

Chemische gevelreiniging

Met chemisch reinigen kan een grote oppervlakte van uw gevel, in een kleine tijd gereinigd worden. Een specialist zal, afhankelijk van het type vuil en van de steensoort, vaststellen welk chemisch reinigingsmiddel de beste oplossing is. Dit reinigingsmiddel zal vervolgens het vuil oplossen, en dit wordt er vervolgens samen met het reinigingsmiddel afgespoeld. Dit is een goedkope manier, maar niet de meest milieuvriendelijke. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook ecologische alternatieven beschikbaar.

Vochtstralen

Bij vochtstralen wordt een mix van water en een ander straalmiddel, zoals zand, kalk of glasparels, op de gevel gespoten. Deze methode is aan te raden bij een zachtere ondergrond, omdat het straalmiddel gemengd is met water. Op deze manier komt het straalmiddel minder hard aan.

Zandstralen

Dit is een agressieve manier van gevelreiniging. Bij zandstralen wordt er met een hoge snelheid zand op de muur afgespoten. Met deze techniek kan bijna elke soort vervuiling bestreden worden, waaronder graffiti. Wel moet u bij deze methode uitkijken dat hij de gevel niet beschadigt. Zandstralen is dus vooral aan te raden bij stugge muren.

Nevelstralen

Nevelstralen wordt vooral gebruikt bij een erg waardevolle gevel, zoals bij monumenten en historische gebouwen. Bij nevelstralen is de straal minder hard, waardoor de kans op beschadiging minimaal is. Bij deze methode kan er erg precies gewerkt worden, maar er wordt wel minder krachtig gereinigd dan bij zandstralen.

Dit zijn de mogelijkheden voor het reinigen van uw gevel. De prijzen voor het reinigen van uw gevel kunnen uit elkaar liggen, en daarom is het altijd handig om offertes te vergelijken, zodat u kunt bepalen welke specialist het meest aan uw eisen voldoet.

Ook interessant