Meubelen

De ideale eettafel volgens Elvis Pompilio

De ideale eettafel volgens Elvis Pompilio
Na het succes van vorig jaar lanceert S.Pellegrino opnieuw het project Tavola S.Pellegrino. Het Italiaanse watermerk daagt bekende landgenoten uit een elegante tafel te ontwerpen voor een Belgisch restaurant. Elvis Pompilio, ontwerper en hoedenspecialist met Italiaanse roots, ontwierp als eerste zijn Tavola in Garage à Manger in Brussel. Nog te boeken tot half juli 2014!

Practice the art of fine food whenever you can

S.Pellegrino voert sinds vorig jaar de slogan ‘Practice the art of fine food whenever you can’. Het merk wil meer zijn dan gewoon het water dat je bestelt bij je pasta in het Italiaanse restaurant. S.Pellegrino streeft er namelijk ook naar de Italiaanse stijl en elegantie te vertalen naar elke tafel wereldwijd, of dat nu op restaurant is of thuis. Voor iedereen is de S.Pellegrino-belevenis anders. Sommigen zien vooral de elegantie, anderen associëren het merk met een hoogstaande keuken of met de tafel als ontmoetingsplek van het gezin.

Tavola S.Pellegrino 2.0

Vorig jaar koos het Italiaanse watermerk samen met Design September twaalf jonge designers uit die hun visie op de ideale eettafel voor S.Pellegrino mochten uitwerken. Aan hun originele tafelpresentaties, opgesteld in verschillende Belgische restaurants, kon je ook effectief dineren (ontdek ze via www.tavola.sanpellegrino.be). Ook dit jaar zullen er weer Tavola’s verschijnen. S.Pellegrino daagt deze keer nationale personality's uit om hun designtafel voor het merk te ontwikkelen, in de setting van een bijzonder restaurant.

Het huis als tafel bij Pompilio

De ideale eettafel volgens Elvis PompilioElvis Pompilio bijt de spits af met een Tavola voor het Brusselse restaurant Garage à Manger. De bekende hoedenontwerper, die onder meer voor Dior en Hugo Boss werkte, haalde inspiratie bij zijn Italiaanse roots. “In Italië gebeurt alles aan tafel”, vertelt hij. “Eigenlijk is de tafel het huis, en dat is ook wat ik voor deze Tavola S.Pellegrino wilde creëren.” Elvis Pompilio liet woning en tafel samensmelten tot één geheel. Door binnen de constructie te dineren krijg je een extra huiselijk en geborgen gevoel.

Staal, glas en een strooien hoed

Voor het ontwerp werkte Elvis Pompilio samen met meubelmaker en goede vriend Nicolas Rassinfosse van Modul3. Het werd een metalen constructie, met een glazen tafelblad in S.Pellegrino-groen. De constructie heeft de vorm van een huisje en weet zich perfect te integreren in de grote ruimte van Garage à Manger. Op tafel komen de kleurrijke vintageborden van het restaurant zelf, errond de stoelen. Pompilio werkte de Tavola S.Pellegrino af met een strooien cowboyhoed van zijn hand, een knipoog naar zijn metier.

Boeken bij Garage à Manger

De Tavola staat nog tot half juli 2014 bij Garage à Manger in Elsene. Die oude Mazda-garage herbergt vandaag een fijne koffieslurp- en lunchplek, waar je eet wat de pot schaft - een menukaart is er niet. De vintagemeubels, het oude servies en de ambachtelijk gemaakte stoelen en tafels zorgen voor een ongedwongen sfeer. Neem gerust je kinderen mee en laat ze spelen in de kleurrijke caravan. Wie na de maaltijd nog zin heeft in een portie tweedehandse lectuur, kan terecht bij Pêle-Mêle, dat je via een trapje omhoog bereikt.

Garage à Manger
Washingtonstraat 150
1050 Elsene
0496 21 25 24
www.garage-a-manger.be

Ook interessant