Productontwerper Soepenberg Lanceert Vase #1

7 mei 2014 Bron: Gert-Jan Soepenberg
Op zaterdag 10 mei 2014 lanceert productontwerper Gert-Jan Soepenberg zijn Vase #1 tijdens de Groningse Design XPO. Vase #1 is een eerste vaas uit een op architectuur geďnspireerde serie. De vaas is gemaakt van beton. Soepenberg produceert de vazen door middel van een zelfgebouwde rotatiegietmachine. Hierbij hanteert hij een industrieel proces, dat we normaal terugzien in de productie waarbij enkel kunststoffen worden gebruikt. Gert-Jan Soepenberg koos voor deze techniek om de holle vormen van de vaas zo dun mogelijk te maken. Bovendien zijn de vazen aan de binnenzijde voorzien van acrylhars, wat hen waterdicht maakt.

Vase #1 van Soepenberg

Door zijn liefde voor architectuur en bouwkundige achtergrond heeft Soepenberg zich laten inspireren door het Palácio de Alvorada van architect Oscar Niemeyer. Niemeyer was als architect zijn tijd ver vooruit en maakte constructies van gewapend beton die men nog nooit eerder gezien had. Alhoewel hij aanhanger was van het functionalisme bestonden zijn gebouwen veel uit rondingen die gebaseerd waren op het vrouwelijk lichaam. "Oscar Niemeyer is voor mij een architect met een enorm sterk gevoel voor esthetiek en juiste verhoudingen. Deze zijn terug te zien in Palácio de Alvorada waar ik de voor mij schoonste vorm van heb gebruikt en geabstraheerd tot een vaas."

Vase #1 van Soepenberg

Vase #1 wordt op 10 mei om 16.00 uur gepresenteerd op de Design XPO in het CBK Groningen. De expositie die tot 15 juni zal duren toont werken van onder andere Dick van Hoff, Scholtens & Baijings, OntwerpDUO en StudioMFD.Over Gert-Jan Soepenberg:

Gert-Jan Soepenberg (1984) is afgestudeerd aan de Academie Minerva en is productontwerper en interieurarchitect. Vanuit zijn atelier in Groningen ontwerpt hij zijn producten met oog voor detail en kwaliteit. Zijn producten zijn gemaakt van eenvoudige, natuurlijke of hergebruikte materialen. Eerder ontwikkelde hij Chair #1 (geďnspireerd op de vormen van Rietveld), Stool #1 en Sink #1.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo