Interieur

Designduo creëert tijdelijke tafel voor S.Pellegrino

Designduo creëert tijdelijke tafel voor S.Pellegrino
Tot eind augustus kun je in het Gentse Pakhuis dineren aan een bijzondere tafel. Interieurgoeroe Lieven Musschoot en zijn compagnon Cas Moor ontwierpen voor S.Pellegrino een Tavola die een ode brengt aan het iconische flesje van het Italiaanse watermerk. Met de actie Tavola S.Pellegrino liet het frisdrankbedrijf vorig jaar twaalf jonge Belgische designers een bijzondere tafel ontwikkelen, die in twaalf resto’s zorgden voor een unieke beleving. Dit jaar is het de beurt aan enkele bekendere Belgische designers. Zo vind je tot half juli het ontwerp van hoedenmaker Elvis Pompilio bij Garage à Manger in Brussel en kun je in Gent nog tot eind augustus terecht bij Brasserie Pakhuis voor de tafel van Lieven Musschoot en Cas Moor.

Jong geweld en gedegen talent

Lieven Musschoot verdiende zijn strepen onder meer als interieurontwerper van BAAR, Cuiness,33 en Pure C; Cas Moor is bachelor interieurvormgeving en volgt momenteel een masteropleiding Autonomous Design aan de KASK in Gent. De twee sloegen eerder al de handen in elkaar en ontwikkelden verschillende interieurobjecten en armaturen. “Ik vond het vanzelfsprekend om Cas ook voor dit project te vragen”, zegt Lieven. “Het was voor ons allebei een eer om aan dit project te mogen deelnemen.”

De Tavola S.Pellegrino van Lieven Musschoot en Cas Moor

Terug naar de essentie

De Tavola S.Pellegrino van Lieven Musschoot en Cas Moor is een installatie geworden die bestaat uit een verlichtingsobject, een roltafeltje en een langwerpige eettafel. Voor het maatwerk deden Lieven Musschoot en Cas Moor een beroep op Decoene Interieur. Inspiratiebron vormde het iconische glazen flesje waar de S.Pellegrino-bubbels in huizen. De ontwerpers ontrafelden het flesje en hielden alleen de essentie over. “Vooral de kleuren van het flesje vallen op: rood, wit, groen en blauw. Die tinten hebben we in ons concept gereflecteerd”, vertelt Lieven. Het project is een mooie synergie geworden van Belgisch design en Italiaanse materialen.

Murano-glas, wengéhout en eiken stoelen

De tafel vormt het hart van de installatie. Lieven Musschoot werkt graag met tegels en koos deze keer voor ambachtelijk gemaakte exemplaren van Italiaans Murano-glas, een verwijzing naar de roots van het water. “De tegels haalden we bij Dominique Desimpel in Knokke. Ze hebben de specifieke blauwe kleur die de Amerikaanse kunstenaar Yves Klein beroemd maakte”, vertelt Lieven. De trolley werd bekleed met rood Murano-glas, een verwijzing naar de S.Pellegrino-ster, en heeft een handig afneembaar dienblad. Ook de onderleggers zijn rood. De stoelen van wit eikenhout, een realisatie van Studio Segers voor De Zetel, maken het geheel compleet.

Verlichtingsobject met klasse

Verlichtingsobject met klasseLieven Musschoot en Cas Moor blinken uit in het creëren van details. Zo zorgt het verlichtingsobject voor de nodige intimiteit. “Op de website van S.Pellegrino zagen we een foto die ons onmiddellijk aansprak: een bovenaanzicht van de flessen, die het spel van licht door glas goed weergeeft. Die foto verwerkten we in een armatuur van Zumi, de verlichtingslijn van Lichtpunt Gistel. Tegelijk zorgt de foto ervoor dat het licht van de armatuur diffuus wordt, waardoor de blauwe Murano-tegels van de tafel eronder net watergolven lijken”, legt Cas uit.

Het Pakhuis

De tafel versmelt mooi in het decor van het Pakhuis. De voormalige 600 m2 grote opslagplaats werd door de Portugese architect Antonio Pinto enkele jaren geleden omgebouwd tot een karaktervolle brasserie. Het restaurant staat niet alleen bekend om zijn Frans- Italiaans getinte keuken, maar ook om zijn royale oester- en zeevruchtenschotels en zijn aantrekkelijke wijnkaart.

Ontdek de Tavola S.Pellegrino van Lieven Musschoot en Cas Moor nog tot eind augustus.
Schuurkenstraat 4
9000 Gent

Ook interessant