De dubbele functie van buitengevelisolatie

  BE   Bron: Bouw & Wonen
De dubbele functie van buitengevelisolatie
Veel huiseigenaren dromen ervan: een lagere energierekening Ún een nieuw, mooier uiterlijk voor de buitenkant van hun woning. Met buitengevelisolatie slaat u twee vliegen in ÚÚn klap. Hoe dat precies werkt en wat de voordelen zijn leest u hieronder.

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie werkt anders dan de andere vormen van isolatie. Bij buitengevelisolatie wordt er namelijk een isolerend materiaal aan de buitenkant van uw woning geplaatst. Dit materiaal wordt vervolgens afgewerkt met een materiaal naar keuze. Over de mogelijke afwerkingen leest u later meer.

Via een slecht ge´soleerde muur kan er veel warmte verloren gaan. Dit wordt voorkomen met buitengevelisolatie. Een voordeel van buitengevelisolatie ten opzichte van spouwmuurisolatie is de mogelijkheid om een dikkere isolatielaag aan te brengen. Dit zorgt voor een betere isolatiewaarde. Hierdoor kan er minder warmte uit een woning ontsnappen en kunt u dus nog meer besparen op uw energiefactuur. Gemiddeld bespaart u met buitengevelisolatie Ç900 per jaar.

Een nieuw uiterlijk

De isolerende werking is niet het enige voordeel van buitengevelisolatie. Het andere voordeel is namelijk het nieuwe uiterlijk dat de buitenkant van een woning krijgt. U kunt kiezen voor diverse afwerkingen van verschillende materialen. De materialen die het meest worden gebruikt zijn crepi, steenstrips en spuitkurk.

Crepi is het populairste materiaal bij het afwerken van buitengevelisolatie. Dit materiaal is stevig en is bestand tegen alle weersinvloeden. Het geeft uw woning een egaal uiterlijk en is beschikbaar in verschillende kleuren.

Een andere optie bij buitengevelisolatie zijn steenstrips. Steenstrips zijn erg populair vanwege het rustieke uiterlijk dat u uw woning hiermee geeft. Met steenstrips lijkt het namelijk net alsof uw woning een gemetselde bakstenen muur heeft.

Een nieuwere vorm van afwerking bij buitengevelisolatie is spuitkurk. Spuitkurk heeft een aantal voordelen. Zo is het milieuvriendelijk materiaal, beschikbaar in veel verschillende kleuren en zorgt het voor een nog betere isolatiewaarde.

Een nieuwe afwerking van de buitenkant van uw woning zorgt voor een nieuw en verzorgd uiterlijk. Naast het feit dat dit er goed uitziet, zorgt dit ook voor een flinke waardestijging van uw woning.

Wilt u met een stap zowel uw woning isoleren als de buitenkant van uw woning een nieuw uiterlijk geven? Sla twee vliegen in ÚÚn klap door offertes te vergelijken voor buitengevelisolatie via Solvari! Zo komt u in contact met verschillende specialisten uit de regio en vindt u de beste deal.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo