Wilt u een goed geïsoleerde woning? Vergeet uw ramen en deuren niet!

30 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Wilt u een goed geïsoleerde woning? Vergeet uw ramen en deuren niet!
Het isoleren van uw woning brengt u een hoop voordelen. Zo bespaart u jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening, verhoogt u uw wooncomfort en zorgt u voor minder CO2 uitstoot. Bij het isoleren van uw woning heeft u vier opties: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en buitengevelisolatie. Echter is er meer nodig om uw woning goed te isoleren. Ook via uw ramen en deuren gaat er namelijk veel warmte verloren. Hieronder leest u alles over welke ramen en deuren het beste isoleren, welke beglazing u kunt kiezen en nog veel meer.

Welk materiaal isoleert het best?

Om te beginnen zijn er bij ramen en deuren drie materialen waaruit u kunt kiezen: hout, aluminium en pvc. Als u uw ramen en deuren nieuw aankoopt, hebben ze in principe allemaal een goede isolatiewaarde. Toch zit er wel verschil tussen deze materialen. Pvc ramen en deuren isoleren het beste met een gemiddelde U-waarde (waarde om mee vast te stellen hoe goed iets isoleert, hoe lager hoe beter) van 1,8. Hierna isoleren houten ramen en deuren, met een gemiddelde isolatiewaarde van 2,4, het beste. Op plek drie staan aluminium ramen en deuren. Deze hebben een gemiddelde isolatiewaarde van 2,6.

Beglazing

Met ramen en deuren van een goed materiaal bent u er helaas nog niet. Ramen en deuren bestaan namelijk voor het grootste gedeelte uit glas. Als u glas met een slechte isolatiewaarde kiest, kan er veel warmte uit uw woning ontsnappen. Hierdoor zal uw verwarming alsnog een aantal graden hoger zal moeten.

Als u wilt kiezen voor beglazing met een hoge isolatiewaarde, heeft u eigenlijk twee opties: HR++ glas en HR+++ glas. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een materiaal dat goed isoleert. HR+++ glas is in principe hetzelfde als HR++ glas, maar dan met een extra glasplaat. Dit is dus driedubbel glas met isolerende laagjes tussen de glasplaten. HR+++ glas isoleert wel iets beter dan HR++ glas, maar is ook een stuk zwaarder. Uw woning en ramen en deuren moeten hier dus stevig genoeg voor zijn.

Naast een hoge isolatiewaarde hebben nieuwe ramen en deuren nog veel meer voordelen. Wilt u genieten van deze voordelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via Solvari en kom in contact met betrouwbare specialisten bij u uit de buurt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo