Tuin

De beste tips voor de inrichting van een kleine tuin

De beste tips voor de inrichting van een kleine tuin
Het inrichten van een kleine tuin kan stiekem best wel lastig zijn. Je wil immers de ruimte die je hebt optimaal benutten. Gelukkig zijn er genoeg tips om ook van jouw kleine tuin een prettige en functionele buitenruimte te maken. Laat je niet afschrikken door de dingen die niet kunnen, maar ga juist op zoek naar mogelijkheden die wél kunnen. Ook het plaatsen van bomen is in een kleine tuin bijvoorbeeld prima te doen. Je moet er hierbij wel opletten wat de maximale grootte van de boom is wanneer hij volgroeid is. Een boom in een pot is ook een goede optie. Bomen die je in vrijwel elke straat voorbij ziet komen is de Beukenhaag. Deze is uiterst geschikt voor elke tuin en gaat alle seizoenen mee. De beste beukenhaag kun je vinden bij de beukenhaagshop.

Keep it simple

Het is belangrijk om het vooral simpel te houden in een kleine tuin. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je tuin saai hoeft te zijn! Zorg ervoor dat je niet té veel in de tuin plaatst en dat het een nette en opgeruimde tuin is. Ga niet voor ingewikkelde vormen, dat creëert onrust waardoor de ruimte kleiner lijkt.

Zorg voor een schaduwplek

Zeker wanneer je een zon op het zuiden hebt, is het fijn om een plekje in de schaduw te creëren in de tuin. Het plaatsen van een overkapping is misschien niet ideaal in een kleine tuin, omdat er dan nog minder ruimte overblijft. Een schaduwplekje kun je echter ook creëren met een mooie boom of door een visueel plafond te maken.

Kies de juiste kleur

Wanneer je een kleine tuin hebt kun je best wat kleur gebruiken. Het is echter wel belangrijk om niet te veel verschillende kleuren te gebruiken. Kies voor grote groepen planten in dezelfde kleur. Ook mooie potten voor bloemen en/of planten kun je het beste in dezelfde kleur kopen. Te veel verschillende planten of kleuren zorgen voor onrust waardoor de tuin kleiner en rommeliger aanvoelt.

Ga voor grote tegels

Misschien verwacht je het niet in een kleine tuin, maar je kunt het beste kiezen voor grote elementen. Grote tegels of grote bloempotten zorgen voor meer rust in de tuin waardoor hij meteen ook een stukje groter lijkt.

Symmetrie in een kleine tuin

Heb jij een lange en smalle tuin? Dan kun je het beste gaan voor een klassieke inrichting. Denk aan symmetrie en herhaling. Verdeel je tuin in verschillende gedeeltes zoals een voor, midden en achterste deel. Wanneer je een trapje in de tuin maakt zorg je voor meer diepte. Ook kan het helpen om de tuinset eens achter in de tuin te plaatsen in plaats van voorin.

Gebruik een tuinspiegel

Een leuk detail voor in jouw tuin is een tuinspiegel. Door een tuinspiegel in een kleine tuin te plaatsen creëer je levendigheid en diepte. Wanneer je meer diepte creëert lijkt je tuin meteen een heel stuk groter.

Met deze tips lijkt jouw kleine tuin straks een stuk groter en ruimtelijker!

Ook interessant