Verwarming & Sanitair

De beste manier om je leiding te ontstoppen

De beste manier om je leiding te ontstoppen
Heb jij te maken met een verstopte afvoer? Dan stroomt het water niet of tergend langzaam weg. Dit is natuurlijk geen pretje. Een verstopte afvoer kan niet alleen ontstaan bij jouw douche, maar ook bij je toilet, gootsteen of wastafel. Welke afvoer er ook verstopt zit, een verstopping is altijd vervelend. Daarom wil jij een verstopte leiding natuurlijk zo snel mogelijk ontstoppen. Probleem is dat lang niet iedereen weet hoe dit in zijn werk gaat. Wij helpen jou graag een handje op weg. Daarom vertellen we je in onderstaande tekst wat de beste manier is om een leiding te ontstoppen.

Ontstopper

Heb jij thuis een ontstopper thuis? Dan kun je hiermee proberen jouw afvoer te ontstoppen. Zorg er altijd voor dat je de zuignap in zijn geheel over de afvoer plaatst. Pomp vervolgens een paar keer krachtig op en neer. Ga niet te hard heen en weer, want hierdoor kan de verstopping verder de afvoer inschieten. In dat geval ben je dus nog verder van huis. Komt er rommel omhoog bij gebruik van de ontstopper? Verwijder dit handmatig en gooi het in de prullenbak. Spoel het vooral niet weg, want in dat geval keert het probleem ongetwijfeld snel weer terug.

Ontstoppingsveer

Een ontstopper werkt vaak goed bij een verstopte afvoer. Het is echter niet zo dat je hiermee ook altijd succes hebt. Dit betekent echter niet dat jij zelf jouw afvoer niet kunt ontstoppen. Je kunt in de plaatselijke bouwmarkt namelijk ook een ontstoppingsveer kopen. Aan het uiteinde van zo’n veer zitten haken, die de verstopping uit elkaar kunnen trekken. De ontstoppingsveer moet allereerst ingebracht worden in de afvoer. Ga hierbij altijd voorzichtig te werk. Zorg ervoor dat jij de veer met een draaiende beweging in de afvoer brengt. Blijf constant ronddraaien. Doe je dit niet? Dan is de kans op schade aan de afvoer groot. Ben je bij de verstopping? Trek de veer dan rustig terug en verwijder de omhoogkomende rommel handmatig.

Laat loodgieter ontstoppen

Ook een ontstoppingsveer geeft geen garantie voor succes. Bovendien loop je met dit hulpmiddel kans op schade aan jouw afvoer. Lukt het je niet met een ontstoppingsveer en ontstopper? Of lijkt het je gewoon niet verstandig om zelf een verstopping te verhelpen? Doe dan een beroep op een loodgieter. Een loodgieter heeft de benodigde kennis en beschikt over het juiste gereedschap Voor hem is het ontstoppen van jouw afvoer dan ook een fluitje van een cent. Bovendien ben jij er zo zeker van dat de verstopping juist verholpen wordt. De beste manier om jouw afvoer te ontstoppen is dan ook met behulp van een ontstoppingsdienst!

Ook interessant